Galatasaray

Yarsuvat: Mayısta seçim var

Galatasaray’ın başkan adayları Duygun Yarsuvat ve Alp Yalman, Divan Kurulu üyelerine hitap etti. Yarsuvat seçilirse, yedi ay sonra yine seçime gidilecek.

Konular: Spor, Futbol
Seçimde 6 bin 857 üyenin oy kullanma hakkı var. [Fotoğraf: AA]

galatasaray kulübü'nün ekim ayı olağan divan kurulu toplantısı, galatasaray lisesi'nde yapıldı.

tevfik fikret salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, 25 ekim cumartesi günü düzenlenecek olağan seçimli genel kurul toplantısında başkan adayı olan alp yalman ve duygun yarsuvat da katıldı.

galatasaray kulübü başkanı ünal aysal'ın katılmadığı toplantıda mevcut yönetim kurulundan, özkan olcay, mete ikiz ve ebru köksal hazır bulundu.

başkan adaylarından duygun yarsuvat, bir misyonu yerine getirmek için göreve soyunduklarını belirterek, 2015 yılı mayıs ayında tekrar seçime gitmeyi planladıklarını ve  210 günlük bir dönemde göreve talip olduklarını aktardı.  

galatasaray'ın içinde bulunduğu karışıklığın, hukuka pek uyulmamasından kaynaklandığını dile getiren yarsuvat, şunları söyledi:

"bir takım kurallar vardır. tüzüğümüzün amir hükümleri yerine getirilmemiştir. sürekli olağanüstü seçimler yapılarak, yönetim kurullarının çalışma süreleri ötelenmiştir. her şey çok aşındı. mayıs ayında seçim yapılması konusunda ısrarla durmam bundandır. tüzüğümüzün 27. maddesi, olağan seçim toplantısının 3 yılda bir mayıs ayının ikinci yarısında yapılacağını söylüyor. bu amir bir hükümdür. mayıs ayında mutlaka bir seçim yapılması gerekir.”

galatasaray'ın özgürlükçü bir toplum olduğuna dikkati çeken yarsuvat, “seçimlerin birden fazla adayla yapılması gerekir. tek adayla yaptığınız seçim, seçim değildir. bir diktatör adaylığıdır. o yüzden demokratik olarak birden fazla kişinin yarışmasında yarar vardır diye düşündüm. galatasaray'a yakışan da budur" diye konuştu.

basketbol şubesinin, kendisine ait bir spor salonuna ihtiyaç duyduğunu da anlatan yarsuvat, ilk olarak bu salonun yapılması için bir arsa temini ve sponsor bulunması çalışmalarına başlayacaklarını sözlerine ekledi.

alp yalman ise, 25 ekim cumartesi günü, değerli bir ağabeyi olarak gördüğü duygun yarsuvat ile çok önemli bir yarışa gireceklerini vurgulayarak, "eğer kazanırsak, kendisinin engin bilgilerine her vesileyle başvuracağız. kaybedersek de yeni başkanımız olarak hizmet için emrinde olacağız" dedi

helvacı: 2016’da avrupa’ya gidemeyiz

toplantının görüşler bölümünde söz alan çok sayıda üye, başkan ünal aysal'ın olağanüstü genel kurula gidiş şekline tepki gösterdi.

hayrettin kozak, “ünal aysal mali kongreyi beklemeden, hesap vermeden bıraktı” derken; doğan hasol, “aysal mahallenin şımarık zengin çocuğu gibi küsüp, ‘topumu verin, oynamayacağım’ dedi” ifadelerini kullandı.

söz alan üyelerden eski yönetim kurulu üyesi mehmet helvacı ise, mali yapıdaki bozulmadan dolayı, 2016’da galatasaray'ın avrupa kupalarına katılamayacağını ileri sürdü.

helvacı konuşmasında, “seçim sonrası yapılacak iş, mali durumu, bağımsız bir mali denetleme kuruluşuna tespit ettirmektir. çünkü gerçek olan bir şey var, ne yapılırsa yapılsın bu mali tablo ile galatasaray 2016 sezonunda avrupa kupaları'na katılamayacak. herkesin hesabını kitabını buna göre yapması gerek. girin hesaplar inceleyin; maalesef durum kötü" ifadelerini kullandı.

kaynak: aa ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;