Yemen

Yemen’de 4 Husi öldürüldü

Yemen’in Umran kentine bağlı Dabr bölgesindeki askeri bir kontrol noktasında Şii Husiler ile askerler arasında çıkan çatışmada 4 Husi öldü. a

Konular: Yemen, Ortadoğu
Siyaset uzmanlarına göre, Husiler kuzeydeki nüfuz alanlarını daha da genişletmeye çalışıyor. [Al Jazeera-Arşiv]

yerel kaynaklara göre, başkent sana’nın kuzeyindeki umran kentine silahlarıyla girmeye çalışan şii husiler asker engeliyle karşılaştı. çıkan çatışmada birçok askeri araç da tahrip oldu.

husi liderden red

husilerin lideri abdulmelik husi, devletin “silahları teslim edin” çağrısını reddetti.

14 mart’ta başkent sana'nın kuzeyindeki umran kentinde geniş güvenlik önlemleri altında toplanan binlerce husi, kendilerini bozgunculuk yapmakla suçlayan hükümetin istifasını talep etti.

siyasi uzmanlara göre, 150 kişinin ölümünden sonra umran kentine bağlı birçok bölgeyi kontrolüne geçiren husiler yemen’in kuzeyinde nüfuz alanlarını daha da genişletmek istiyorlar.

husiler ile güneyde bulunan ayrılıkçı gruplar, yemen’i 4'ü kuzeyde 2’si güneyde olmak üzere 6 bölgeye ayıran ulusal diyalog konferansı’nın kararını reddediyor.

kaynak: al jazeera ve afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;