Türkiye

Yeni uçakla ilk sefer

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kullanımı için alınan Airbus TC-TUR uçağı ilk seferini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yaptı.

TR-ANA uçağı [Fotoğraf:AA]

cumhurbaşkanı’nın kullanımı için yapılan uçak, ilk seferini kktc’nin başkenti lefkoşe’ye yaptı.

siparişi 2,5 yıl önce verilen airbus 330-200 tipi uçak, abd'deki modifikasyon işlemlerinin tamamlanmasının ardından cuma günü istanbul'a getirilmişti.

bu uçak önceki tc-ana uçağının menzilinin okyanus aşırı uçuşlarda yetersiz kalması ve ihtiyaca cevap verememesi üzerine sipariş edilmişti.

90 kişilik yeni uçağın içinde üç ayrı bölüm var; çalışma bölümü, cumhurbaşkanı için dinlenme bölümü ve toplantı bölümü.

kabin modifikasyonu abd'nin san antonio şehrindeki gore design şirketince yapılan thy6901 çağrı koduna sahip uçak, thy habom tesislerinde kırmızı ve beyaz renklere boyandı. üzerine türk bayrağı ve türkiye cumhuriyeti yazısı eklendi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;