Şike davası

Yeniden yargılamada itirazlara ret

İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, şike davasında aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu altı sanığın 'yeniden yargılanma talebi kabul edilebilir' kararına Trabzonspor ve Bucaspor’un itirazını reddetti.

Konular: Spor, Futbol, Fenerbahçe
Aziz Yıldırım 1998'den beri Fenerbahçe'nin başkanı. [Fotoğraf: AA]

istanbul 14. ağır ceza mahkemesi, hakkında verilen hüküm yargıtay tarafından onanan fenerbahçe spor kulübü başkanı aziz yıldırım'ın da bulunduğu 6 kişinin yeniden yargılanması ve bu kişiler için infaz işlemlerinin geri bırakılması yönündeki mahkeme kararına, trabzonspor ve bucaspor kulüplerinin avukatları aracılığıyla yaptığı itirazı değerlendirdi.

mahkeme heyeti, trabzonspor ve bucaspor avukatlarının itiraz sebeplerini haklı kılacak herhangi bir durum söz konusu olmadığından istanbul 13. ağır ceza mahkemesi'nin vermiş olduğu kararın yasa ve usule uygun bulunduğunu belirtti. itirazın yasa ve usule uygun olmadığı gerekçesiyle oybirliğiyle reddetti.

14. ağır ceza mahkemesi’nin kararı kesinlik taşımıyor. aziz yıldırım’ın ‘yeniden yargılama talebinin kabul edilebilir’ bulan istanbul 13. ağır ceza mahkemesi, önümüzdeki günlerde yeniden yargılanıp yargılanmama ile ilgili kesin kararını verecek. mahkemeden çıkan karar doğrultusunda tarafların bir üst mahkemeye itiraz hakkı bulunuyor.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;