Eğitim

YGS yapıldı

Üniversiteye giriş sınavlarının birinci aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı bugün gerçekleştirildi.

Konular: Eğitim, Türkiye
YGS için 2 milyon 46 bin 583 aday başvurmuştu. [Fotoğraf: AA]
üniversiteye girişte birinci aşama olan yükseköğretime geçiş sınavı (ygs), saat 10.00'da başladı. tek oturumda yapılan sınavda adaylara 160 soru için 160 dakika verildi.
sınava, 2 milyon 46 bin 583 aday başvurdu. 
sınav 171 sınav merkezi, 6 bin 853 bina, 109 bin 307 salonda, 314 bin 861 görevliyle gerçekleştirildi. 
adaylar, sınav salonuna 2015-ygs sınava giriş belgesi ile nüfus cüzdanı veya pasaportları kontrol edilerek alındı ve sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturdu.
sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmadı. adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş ile şeker ve peçete ösym tarafından verildi. 
ygs'de milli eğitim bakanlığınca belirlenen ortak müfredata dayalı türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testi yer alacak. ygs'de öğrencilere türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru soruldu.
ösym'den yapılan yazılı açıklamada, sınavı sorunsuz geçtiği belirtildi. sınavın sorularından rastgele seçilen yüzde 20'si osym.gov.tr adresinden erişime açıldı. 
sonuçlar internetten duyurulacak
adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. adaylar, ygs sonuçlarını, t.c. kimlik numaraları ve şifreleri ile ösym'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek.
ygs puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar isterlerse lys'ye başvurabilecek. lys'ye başvurular, 8-21 nisan'da alınacak.
 
kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;