Türkiye-Irak ilişkileri

Yıldırım, Barzani'yle görüştü

Başbakan Yıldırım, Güvenlik Konferansı için bulunduğu Münih'te, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani'yle görüştü. Gündem terörle mücadeleydi.

[Fotoğraf: AA]

askeri ve güvenlik alanında önemli uluslararası forumlardan biri sayılan 53. uluslararası münih güvenlik konferansı'na katılmak ve bazı temaslarda bulunmak için almanya'da olan başbakan binali yıldırım, bu kapsamında, irak kürt bölgesel yönetimi (ikby) başkanı mesut barzani'yle bir araya geldi.

başbakanlık basın merkezi'nden yapılan açıklamaya göre yıldırım'ın münih'te kaldığı otelde basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık 40 dakika süren görüşmede, konferans çerçevesinde gerçekleştirilen bazı temaslar, bölgedeki gelişmeler, terörle mücadele konuları ele alındı.

[Fotoğraf: Didem Özel Tümer / Al Jazeera Türk]
"terörle mücadele konusundaki kararlılığın vurgulandığı, terör gruplarının bölgede yol açtığı tahribat ve rahatsızlık üzerinde durulduğu" belirtildi. başbakan yıldırım, koordinasyonun önemini vurguladı.

ikby başkanı barzani de bu konulara katıldığını belirtti ve bölgede yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

görüşmede, temasların sıklaştırılması konusunda da mutabık kalındı.

görüşmenin sonunda başbakan yıldırım, barzani ile gezisinde kendisine eşlik eden basın mensuplarını bir araya getirdi. al jazeera barzani'ye, muhaliflerin, peşmerge'nin suriye'ye girmesi talebi konusunun görüşmede gündeme gelip gelmediğini ve bu konudaki görüşünü sordu. barzani konunun yıldırım'la bu görüşmesinde gündeme gelmediğini belirttikten sonra, pkk'nın suriye kolu pyd dışındaki suriyeli kürtlerin zaten kendi bölgelerinde olmaya hakları olduğunu vurguladı ve "söz konusu olan zaten suriyeli kürtlerin peşmerge güçleri. zaten onların orada olmaya hakkı var. oraya dönmelerine destek vereceğiz" dedi.

avrupa birliği bakanı ve başmüzakereci ömer çelik, dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu, dışişleri bakanlığı müsteşarı ümit yalçın, mit müsteşarı hakan fidan, ak parti genel başkan yardımcısı mehdi eker ve türkiye'nin berlin büyükelçisi ali kemal aydın da görüşmeye katıldı.

kaynak: al jazeera, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;