AKP

Yıldırım: 'Kontrollü darbe' diyen ispatla mükellef

Başbakan Yıldırım, “AK Parti'de 120-180 arasında ByLock'çu var. Bu isimlerin listesi hükümette var ve bu ısrarla açıklanmıyor. Siz bu listeleri saklıyorsanız, insanın aklına 15 Temmuz'un kontrollü bir darbe olduğu akla geliyor” diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi. “Böyle bir iddiayı ortaya koyan bunu ispatla mükelleftir. Bu millete kimse hakaret edemez” dedi.

Konular: AKP, Türkiye

ak parti genel başkanı ve başbakan binali yıldırım, ankara ivedik organize sanayi bölgesi toplantı salonu'nda sanayi esnafı ve iş adamlarıyla bir araya geldi. yıldırım, chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu’nun “ak parti'de 120-180 arasında bylock'çu var. bunun olduğu biliniyor ve bu bylock'çular açıklanmalı. bu isimlerin listesi hükümette var ve bu ısrarla açıklanmıyor. siz bu listeleri saklıyorsanız, insanın aklına 15 temmuz'un kontrollü bir darbe olduğu akla geliyor” sözlerine yanıt verdi:

"ana muhalefet partisi genel başkanı, bugünkü konuşmasında diyor ki '15 temmuz kontrollü bir darbe girişimidir.' ne demek kardeşim? kontrollü darbe girişimi ne demek? bu şehitlerimize karşı hakaret değil mi, onların yakınlarını incitmek değil mi, gazilerimize karşı yapılan hadsizlik değil mi? ne demek kontrollü darbe? yani 'bu darbeyi birileri özel olarak kurguladı, uçaklar bombaladı, ağır silahlar, tanklar, tüfekler çıktı milletin üzerine ateş etti, bunu da birileri yaptı.' böyle bir iddiayı ortaya koyan bunu ispatla mükelleftir. bu millete kimse hakaret edemez.

bu millet bir destan yazmıştır. bağımsızlık destanı yazmıştır. dünyaya örnek olmuştur. siz kalkıp diyeceksiniz, 'efendim saat 9.00'da darbe mi olurmuş?'. sana sorsalardı, saatini madem beğenmedin! şu kepazeliğe bak. türkiye uçurumun kenarından dönmüş, 15 temmuz acaba darbe miydi, değil miydi? hiç yeri, zamanı olmayan bir konuyu gündeme getiriyor. bu türkiye'nin ana muhalefet partisinin başkanı. sıradan biri değil. yazıklar olsun, başka bir şey demeyeceğim."

chp’li bozkurt’a tepki: haddini bil

yıldırım, halk tv'deki ifadelerinden dolayı "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatılan chp konya milletvekili hüsnü bozkurt’a da tepki gösterdi:

“bir tane densiz milletvekili de çıkmış, chp'nin konya milletvekili, 'efendim evet çıkarsa nasıl samsun'a çıktık, amasya'ya gittik, erzurum, sivas'a gittik, ankara'dan, polatlı'dan, sakarya'dan bunları deniz döktük, bu evet verenleri de denize dökeceğiz.' diyor. alçak, kimsin sen türk milletine hakaret ediyorsun. haddini bil. bu ülkenin bayrağının altında siyaset yapıp, bu milleti denize dökmekle tehdit etmek, itham etmek senin ne haddine. artık milletin kafası netleşti, geleceği gördü, kararını verdi, hırçınlık başladı. vitesten attılar. vitesten atan arabanın nereye toslayacağını bu millet bilir. gelir millete toslarsınız, dersinizi alırsınız. akıllı olun, sakin olun. milletin kararına boynunuzu eğin. ama bunların kafalarında hep vesayet var. 'hep milletin iradesi dışında bir şeyler olabilir mi, bir karambol olur biz de işin bir tarafından tutabilir miyiz.' düşüncesindeler. yıllardır böyle.”

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;