AKP

Yıldırım: Senin bu alçaklardan ne farkın kaldı?

Başbakan Yıldırım, “Siz bu listeleri saklıyorsanız, insanın aklına 15 Temmuz'un kontrollü bir darbe olduğu akla geliyor” diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu’na tepkisini sürdürdü. “Hangi ülkenin yöneticisi, milletini göz göre göre ölüme gönderir? Senin bu alçaklardan ne farkın kaldı?” diye sordu.

Konular: AKP, Türkiye

başbakan binali yıldırım, trt ortak canlı yayında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. yıldırım, “ak parti'de 120-180 arasında bylock'çu var. bu isimlerin listesi hükümette var ve bu ısrarla açıklanmıyor. siz bu listeleri saklıyorsanız, insanın aklına 15 temmuz'un kontrollü bir darbe olduğu akla geliyor” diyen chp lideri kılıçdaroğlu’na tepkisini sürdürdü:

"bu ne demektir biliyor musunuz? bu, 249 tane şehidimizin ruhunu incitmek demektir, onların ailelerini perişan etmek demektir, 2 bin 196 gazimizin bir anlamda onların bütün dünyalarını yıkmak demektir.

biz bile bile insanları ölüme mi gönderdik? onu mu demek istiyor kılıçdaroğlu? bu akla izana uyar mı? aklı başında bir adam bunu söyleyebilir mi? eğer bunu söylüyorsa açıkça bunu ispat etmesi lazım. hangi ülkenin yöneticisi, milletini göz göre göre ölüme gönderir? senin bu alçaklardan ne farkın kaldı? şiddetle kınıyorum, şiddetle reddediyorum. bu iddiasını da sayın kılıçdaroğlu'nun ispata davet ediyorum.

kaldı ki darbe gecesi ben kılıçdaroğlu ile konuştum. bana, 'yanınızdayız. gün birlik günüdür. yapacağımız ne iş var? bu, bir darbedir. demokrasiye karşı, milli egemenliğe karşı bir kalkışmadır.' diye bunları söyledi bana. daha sonra yenikapı'ya geldi. milyonlar yenikapı'da toplandı. yenikapı'da bu darbeyi açıkça lanetledi, darbeye karşı dayanışma içinde oldu. ondan sonra ne olduysa bir haller oldu ve 15 temmuz'u unuttu kılıçdaroğlu. uzun zamandır hiç dile getirmiyordu. şimdi de öyle bir dile getirdi ki insanın kanı donuyor."

“ben açıkça 'yok' diyorum”

kılıçdaroğlu'nun, "ak parti içinde bylock kullanan ve fetö'cü olarak nitelenen milletvekillerinin olduğu, bu kişilerin siyasetten tasfiye edilmediğini, bu kişilerin sayısının da 120-180 arasında olduğu" yönündeki iddiaları hakkında konuşan yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

“ben, açıkça 'yok' diyorum. benim elimde böyle bir bilgi yok. alınması gereken birimlerden de bunu sordum. böyle bir bilgi yok ama bize vermediler ve kılıçdaroğlu'na gönderdilerse o zaman kılıçdaroğlu'ndan ben kamuoyunun önünde 'bunları lütfen açıkla. her şeyi bilelim veya bize vermiyorsan ver savcılıklara, götür savcılıklara ver.' onun dışında kafa karıştırmanın anlamı yok. ben yadırgamıyorum, 'içerdeki feto'cularla dayanışma içinde olacağını' söyleyen de kılıçdaroğlu'ydu. her nedense, feto'culara toz kondurmuyor. anlamak mümkün değil.”

gülen örgütüyle mücadelede gereğini yapıldığını söyleyen başbakan, bu kapsamdaki davalardan dolayı tutuklananların sayılarını verdi:

“siyasetçi, bürokrat, asker, polis ne varsa, biz gelen bilgilere göre gereğini yapıyoruz. elimde bir şey var. soruşturma kapsamında yargı mensuplarından, adli, idari yargıda görevli 2 bin 425 hâkim ve savcı tutuklu şu anda. yargıtay’da görevli 100 üye tutuklu, atılmış ve tutuklanmış. danıştay’daki 41 üye tutuklu, anayasa mahkemesinin 2 üyesi tutuklu, hsyk'da görevli 3 üye tutuklu. ayrıca, yine bu soruşturmalar kapsamında 168 general, 7 bin 295 albay ve alt rütbeler, askeri öğrenciler, 10 bin 732 emniyet mensubu, 22 vali, 74 vali yardımcısı, 112 kaymakam, 26 bin 150 diğer memur, sivil olmak üzere 47 bin 128 kişi şu anda şüpheli olarak tutuklu. ayrıca, 15 temmuz 2016'tan beri 141 bin 547 şüpheli hakkında da işlem yapılmış. üstüne üstlük 27 ilde 15 temmuz ile ilgili 125 tane dava açılmış. bu davalar görülüyor şu anda. bırakalım, yargı işini yapsın.”

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;