AKP

Yıldırım'dan bozkurt işareti

Partisinin Meclis grup toplantısında bozkurt işareti yapan Başbakan Yıldırım, "Milliyetçi ve ülkücü kardeşlerim 'önce memleketim ve önce milletim' dediler. Ve birlikte yola çıktık" dedi. Yıldırım, konuşmasında, "Bu referanduma 'evet' deyince ülke bölünecek olsa önce Kandil koşa koşa 'evet' der. Onların amacı Türkiye'yi bölmek değil mi zaten? Böyle fırsat gelmiş ayaklarına, teperler mi?" ifadelerini kullandı.

Konular: AKP, Türkiye
Başbakan Binali Yıldırım grup toplantısında Bozkurt işareti yapmıştı.

ak parti genel başkanı ve başbakan binali yıldırım, partisinin meclis grup toplantısı'nda konuştu. bozkurt işareti yapan yıldırım, "milliyetçi ve ülkücü kardeşlerim 'önce memleketim ve önce milletim' dediler. ve birlikte yola çıktık" diye konuştu.

referandumda halkın ‘evet’ demesi durumunda türkiye’nin bölüneceği argümanına cevap veren yıldırım, "bu referanduma 'evet' deyince ülke bölünecek olsa önce kandil koşa koşa 'evet' der. onların amacı türkiye'yi bölmek değil mi zaten? böyle fırsat gelmiş ayaklarına, teperler mi?" dedi.

türk milletinin 15 temmuz'da "milli irade destanı" yazdığını ifade eden yıldırım, şöyle konuştu:

"şimdi bu destanı taçlandırmak vakti geliyor. milli iradeyi tanklar, uçaklar, darbeci teröristler karşısında aslanlar gibi müdafaa ettik, artık sandığa gideceğiz. milli iradeyi garanti altında, daha etkin kılacağız. sözde demokrasi değil etkili temsil için evet. 15 temmuz'da 248 şehidimizin kanına giren hain darbeci teröristler bir daha cesaret bulmasın diye, kandil'e selam duranlara millete selam durmayı öğretmek için pensilvanya'nın karşısında hazır ola geçenlere sadece milletin karşısında hazır ola geçeceğini öğretmek için, evet.

siz bakmayın 'hayır türküsü' ile milletin içini karartan felaket tellalarına. ne diyor bu tellaller, 'efendim ülke bölünecek.' bu referanduma 'evet' deyince ülke bölünecek olsa önce kandil koşa koşa 'evet' der. onların amacı türkiye'yi bölmek değil mi zaten? böyle fırsat gelmiş ayaklarına, teperler mi? 15 temmuz gecesi türkiye'yi bölmek isteyen fetö terör örgütü 'hayır' kampanyası yapıyor. pensilvanya'daki fitne yuvasından 'hayır' oyu talimatı çıkıyor. bunlar memleketin yararına olacak hiçbir şeye 'evet' derler mi? demezler, o yüzden hayır diyorlar."

“barış içerisinde yaşayacağımız bir başka dünya yok”

işid’in büyük bir tehdit oluşturduğunun altını çizen yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"deaş terör örgütü bölge için ne kadar tehdit ise asya için, avrupa için, amerika için de aynı şekilde tehdittir. ismi ne olursa olsun bütün terör örgütlerinin hedefi insandır. bugün bizim kapımızı çalan tehdit, unutulmasın ki yarın bunların sırtını sıvazlayanların da kapısını zorlayacaktır. maalesef son dönemde bazı ülkelerden terörü ve şiddeti destekleyen ırkçı ve ayrımcı söylemler yükseliyor. israil meclisinin ezan kısıtlaması, avrupa'da yükselen islam karşıtı söylemler çok ama çok tehlikeli bir gelişmedir. bu söylemlerin hepsi nefret suçlarını beslemekte, evrensel insani değerleri bir bir yok etmektedir. birlikte yaşama kültürünü yok etmektedir. terör örgütlerini beslemektedir. buradan bütün ülkelere bir çağrıda bulunuyorum; birlikte, barış içerisinde yaşayacağımız bir başka dünya yok. bindiğimiz dalı kesmeyelim. bu ırkçılık, ayrımcılık hastalığına kapılmadan, dünyanın ve insanlığın huzuru için elimizi biraz daha taşın altına koyalım."

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;