Futbol

Yılın futbolcusu Ronaldo

FIFA Yılın En İyi Erkek Futbolcusu Ödülü'nü, Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo kazandı.

Konular: Futbol, Spor, FIFA

fifa'nın seçtiği 2016 yılının en iyilerine ödül gala töreni, isviçre'nin zürih kentinde düzenlendi. ödül töreninin sunuculuğunu, abd'li aktris eva longoria ve alman televizyon spikeri marco schreyl yaptı.

milli takımların teknik direktör ve kaptanları, basın mensupları arasından seçilmiş bir grup ile halkın katılımıyla yapılan oylama sonucunda real madrid'in yıldızı cristiano ronaldo, yılın en iyi erkek futbolcusu ödülü'nün sahibi oldu. ronaldo, oylamada barcelona'nın arjantinli yıldızı lionel messi ve atletico madrid'den fransız futbolcu antoine griezmann'ı geride bıraktı.

en iyi kadın futbolcu ödülünü ise houston dash takımında forma giyen abd'li carli lloyd aldı.

yılın 11'i

fifa ile uluslararası profesyonel futbolcular birliği (fifpro) tarafından belirlenen yılın 11'ine şu futbolcular seçildi:

kaleci: manuel neuer (bayern münih)

savunma: gerard pique (barcelona), dani alves (juventus), sergio ramos, marcelo (real madrid)

orta saha: andres iniesta (barcelona), luka modric, toni kroos (real madrid)

forvet: lionel messi, luis suarez (barcelona), cristiano ronaldo (real madrid)

yılın teknik direktörü ranieri

geçen sezon ingiltere premier lig'de leicester city'yi şampiyonluğa taşıyan italyan claudio ranieri, fransız zinedine zidane (real madrid) ve portekizli fernando santos'un (portekiz milli takımı) önünde erkek futbolunda yılın teknik direktörü seçildi.

kadınlarda en iyi teknik direktör ödülüne, almanya milli takımı'nın eski çalıştırıcısı silvia neid layık görüldü.

yılın golü

yılın en iyi golüne verilen puskas ödülü'nü, penang takımından malezyalı mohd faiz subri kazandı.

fifa fair play ödülü, sudamericana kupası'nı uçak kazasında futbolcuları ve teknik heyetini kaybeden chapecoense'ye armağan eden atletico nacional takımına verildi.

fifa taraftar ödülü, birlikte tezahüratta bulunan liverpool ve borussia dortmund taraftarlarına gitti. fifa olağanüstü kariyer ödülü ise brezilyalı futsal oyuncusu falcao'ya verildi.

dünya kupası'na yeni format

fifa konseyi, dünya kupası organizasyonlarının 2026'dan itibaren 3'er takımdan 16 grupla, toplam 48 takımla oynanacağını açıkladı.

futbol otoritesi kurum, ayrıntılara ilişkin detaylı bir araştırma yapılacağını bildirdi.

kaynak: aa, reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;