Türkiye

YSK'dan CHP'nin başvurusuna ret

YSK, CHP'nin halk oylaması kesin sonuçlarının Danıştay'a açılan dava karara bağlanana kadar açıklanmaması yönündeki talebini reddetti.

Konular: CHP, Türkiye
[Fotoğraf: AA]

chp'nin avukatı atilla kart, halk oylaması sonuçlarına yönelik itirazlara ilişkin hukuki aşamalar sonuçlanıncaya kadar, ysk'nın sonuçları kesinleştirmesi işleminin yürütmesinin durdurulması talebiyle danıştay'da geçen hafta dava açmıştı. kart, aynı taleple ysk'ya da başvurmuştu.

kart'ın başvurusunu değerlendiren yüksek seçim kurulu, chp'nin talebini reddetti.

adalet bakanı bekir bozdağ, chp'nin 16 nisan'da yapılan halk oylamasının sonuçlarının iptali için danıştay dava açmasıyla ilgili, "seçim konularıyla ilgili bütün yolsuzlukları, şikâyet ve itirazları inceleme ve kesin karara bağlama görevi ysk'nındır. buna rağmen başvuru halinde, anayasa ve yasalarımıza göre anayasa mahkemesi ve danıştay'ın ret kararı dışında karar verme seçeneği yoktur" demişti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;