Türkiye

Yüksekova'da silahlı saldırı: 3 şehit

Hakkari Yüksekova'da silahlı saldırıya uğrayan 3 asker hayatını kaybetti. Askerlere arkadan yaklaşan maskeli iki kişinin başlarına ateş ettiği öğrenildi.

Konular: Türkiye
Askerlerin, görev yaptıkları karakola elektrik malzemesi almak için Yüksekova'ya geldikleri öğrenildi. [Fotoğraf: AA]
saldırı ilçenin merkezindeki cengiz topel caddesi'nin bir hayli kalabalık olduğu 16.00 sıralarında meydana geldi.
yüksekova-şemdinli karayolundaki harunan karakolu'nda görevli ramazan gülle, yunus yılmaz ve ramazan köse, yüzü maskeli 2 kişinin arkadan saldırısına uğradı.
sivil giyimli askerler başlarından vuruldu. 2'si olay yerinde, biri de hastanede hayatını kaybetti. 
hakkari valisi yakup canbolat, askerlerden 2'inin jandarma er, 1'inin de jandarma uzman çavuş olduğunu açıkladı.
saldırının, cengiz topel caddesi'ndeki bir iş merkezinin önünde gerçekleştiğini kaydeden vali canbolat, olayla ilgili geniş çaplı operasyon başlatıldığını söyledi.
askerlerin, görev yaptıkları karakola elektrik malzemesi almak için yüksekova'ya geldikleri öğrenildi.
genelkurmay'dan başsağlığı
genelkurmay başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:
"25 ekim 2014 günü saat 16.00'da, hakkâri ili yüksekova ilçe merkezinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu, bir uzman jandarma çavuş ve iki jandarma er şehit olmuştur. şehitlerimize allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz."
cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan da genelkurmay başkanı orgeneral necdet özel’e bir telgraf gönderdi. çankaya köşkü'nden yapılan açıklamada, "sayın cumhurbaşkanımız telgrafında, üzüntülerini ifade etmiş, aziz şehitlerimizin ailelerine, milletimize ve türk silahlı kuvvetleri’ne başsağlığı dileklerini iletmiştir." denildi.
kaynak: dha, aa

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;