Yunanistan

Yunanistan'da 2. Dünya Savaşı'ndan kalma bomba imha edildi

Yunanistan'ın Selanik kenti yakınlarındaki bir benzin istasyonunda bulunan 2. Dünya Savaşı'ndan kalma yaklaşık 250 kilogramlık bomba, askeri alana taşınarak kontrollü olarak patlatıldı.

Konular: Yunanistan

yunanistan'ın selanik kenti yakınlarındaki bir benzin istasyonunda bulunan 2. dünya savaşı'ndan kalma yaklaşık 250 kilogramlık bomba, askeri alana taşınarak kontrollü olarak patlatıldı. orta makedonya valisi apostolos cicikostas, twitter'da yaptığı açıklamada bombanın başarılı bir şekilde askeri alana taşındığını, bölgede yaşayanların evlerine dönebileceklerini duyurdu. 

75 bin kişi tahliye edilmişti

bombanın bulunduğu yerden taşınması için 12 şubat'ta bölgede yaşayan yaklaşık 75 bin kişi, tahliye edilerek stadyum ve okullara götürülmüştü.

ülkede çeşitli kazılar sırasında zaman zaman benzer şekilde patlamamış bombalar bulunuyor. savaş sonrası, ülkede en büyük tahliyelerden birine sebep olan bombanın, meskun bir alanda bulunmuş en güçlü bomba olduğu ifade edildi.

bombanın, 2. dünya savaşı sırasında yunanistan'ı işgâl eden alman birliklerine karşı mücadele eden ingiliz uçakları tarafından atıldığı tahmin ediliyor.

[Fotoğraf: AA]

kaynak: aa, storyful, reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;