Türkiye

Yunus Koca'nın katil zanlıları tutuklandı

Diyarbakır'da silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları'nın eski başkanı Yunus Koca'nın katil zanlısı 2 kişi suçunu itiraf etti. Şüpheliler tutuklandı.

Konular: Türkiye, AKP

anadolu ajansı'nın haberine göre, ak parti diyarbakır gençlik kolları'nın eski başkanı yunus koca'nın hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, toplanan deliller ve görgü tanıklarının ifadelerinden yola çıkan güvenlik güçlerince diyarbakır dışında tespit edilen ve gözaltına alınan 2 zanlının diyarbakır emniyet müdürlüğü'ndeki işlemi tamamlandı. polis saldırı anına ilişkin güvenlik kamerası ve mobese görüntülerini incelerken zanlıların da cinayeti itiraf ettikleri öğrenildi.

savcılığa ardından da tutuklamaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen bilgin b. ile mustafa a, "tasarlayarak adam öldürmek" ile "ruhsatsız silah, mermi satın alma, taşıma ve bulundurma" suçlarından tutuklandı.

'kusura bakma seni vurmak zorundayım'

iki şüpheliden bilgin bölükbaş'ın, emniyet'teki ifadesinde, "cinayeti işlemeden önce aracının camını tıklatıp, 'yunus ağabey kusura bakma seni vurmak zorundayım' dedim" dediği öğrenildi. cinayeti azmettirdiği iddia edilen mustafa akçil'in ise "istanbul'da m.s.f. isimli emlâkçı ile tanıştım. bana yunus koca'nın yakın arkadaşının kızını iğfal ettiğini ve aynı zamanda pkk'ya tıbbi yardımda bulunduğunu söyledi. bu işi yapıp yapmayacağımı sordu. ondan alacağım para ile ideallerimi gerçekleştirecektim" dediği öğrenildi.

cinayeti vicdanen kendisinin işleyemediğini söyleyen akçil, bilgin bölükbaş ile karşılaştığını ve koca'yı öldürmeyi teklif ettiğini anlattı. bölükbaş'ın karşılığında 100 bin lira alacağı cinayeti kabul ettiğini söyledi.

ak parti diyarbakır gençlik kolları'nın eski başkanı ve eczacı yunus koca, 31 ağustos'ta merkez yenişehir ilçesindeki işyerinin önünde uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanmış, kaldırıldığı selahaddin eyyubi devlet hastanesi'nde müdahaleye rağmen hayatını kaybetmişti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;