2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi

'Yüzde yüz Erdoğan'

Başbakan Yardımcısı Arınç, "Cumhurbaşkanlığı adaylığı söz konusu olduğunda yüzde yüz adayımızın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu biliyor ve buna inanıyoruz" dedi.

bursa’daki ak parti il danışma meclisi toplantısında cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında konuşan başbakan yardımcısı bülent arınç, "her şey bitmiş arkadaşlar. basın da halk da az çok biliyor ki ak parti'nin adayı kim olacaksa o cumhurbaşkanı olacak. allah'ın izniyle burada bir tereddüt yok, bir endişe de yok" dedi.

“başbakanımız 12 senedir, çizgisi hep yükseklerde bir başbakan'dır” diyen arınç, “cumhurbaşkanlığı adaylığı söz konusu olduğunda yüzde yüz adayımızın recep tayyip erdoğan olduğunu biliyor ve buna inanıyoruz” açıklamasını yaptı.

arınç, "inşallah farklı söyleyen birkaç kişi olur, onların da kendilerine göre gerekçeleri vardır. ama bu işi 12 sene sonra yüzde yüz hak eden, başımızı göklere değdirecek kadar büyük başarıların sahibi bir insanın artık türkiye'de ilk defa halkın oylarıyla seçilen bir cumhurbaşkanı olmasını hepimiz arzu ederiz." ifadesini kullandı. 

arınç cumhurbaşkanı gül'ün de böyle düşündüğüne emin olduğunu söyledi: 

"şüphesiz sayın cumhurbaşkanımızın da çizgimizden gelen, partimizin ilk kurucularından, ilk başbakanımız olarak her zaman başımızın üstünde yeri var. onun da eğer siyasete devam edecekse, kendisinin tercihi böyleyse, ak parti'yle onun özdeş hale gelmesini ve yeniden güç kazanmamızı arzu ettiğimizi ifade ettim. bunları söylediğim için burada tekrarlamakta bir behis görmüyorum. şimdi bütün mesele, iki arkadaşın, iki dostun, iki mücadele ve dava yoldaşının birlikte yapacağı konuşmayla kimin aday olacağı noktasında, kiminle partiyi bundan sonra başarılara götüreceği noktasında bir yol haritasının çizilmesine bağlı. eminim ki sayın cumhurbaşkanımız, kendisini çok iyi tanıyan bir arkadaşı olarak bu işe yüzde yüz layık, bir cumhurbaşkanı olarak sayın başbakanımızı görüyor. onu ifade ettiğini, edeceğini de şahsen biliyorum."

arınç, cumhurbaşkanlığı ne kadar önemliyse, ak parti'nin bundan sonraki yol haritası da o kadar önemli olduğunu söyledi, "biz bu partiyi sokakta bulmadık" dedi. 

muhalefet partilerine oy verenlerin de kendi adaylarını destekleyeceğini ifade eden arınç, "mhp seçmeninin en az üçte biri, yazın bir tarafa, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bizim adayımıza oy verecektir. hiç endişeniz olmasın. chp seçmenlerinin 'üçte biri' diyemem ama en az yüzde 20'si bizim adayımıza oy verecektir" değerlendirmesinde bulundu.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;