Bilim-Teknoloji

Yüzen roket platformuna iniş başarısız

SpaceX'in bu sabah ateşlediği Falcon 9 roketi, Atlantik Okyanusu'ndaki yüzen iniş platformuna dik pozisyonda inmeyi başaramadı.

Konular: Bilim-Teknoloji

spacex, tekrar kullanılabilen roketleri için geliştirdiği yüzen roket platformunun ilk denemesinde istediği sonucu elde edemedi. tsi 11.47'de ateşlenen falcon 9 roketi, alçalarak yüzen platformu bulmayı başardı ancak beklenenden sert bir iniş yaptı.

spacex ceo'su elon musk, twitter'dan yaptığı açıklamada 'inişin neredeyse başarılı olduğunu ancak roketin sigara gibi pozisyon alamadığını' belirtti. spacex, yapılan ilk denemede başarı beklentsini yüzde 50 olarak belirlemişti.

cape canaveral hava üssü'nden ateşlenen falcon 9'un taşıdığı dragon kapsülü, uluslararası uzay istasyonu'na (uui) 1.6 ton bilimsel donanım ve malzeme iletecek. uui'de mevcut olarak 256 deney yürütülüyor. 

falcon 9 ile ileride yapılacak denemelerde elde edilecek başarı, uzay görevlerinde roket maliyetini ciddi oranda azaltabilir. nasa için kargo görevleri düzenleyen spacex, yakın gelecekte uui'ye astronot taşımayı da hedefliyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;