Suriye'de iç savaş

Zaharova: Karlov muhaliflerle temas halindeydi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, suikastle öldürülen Büyükelçi Andrey Karlov'un, Suriyeli muhaliflerle çözüm için temas halinde olduğunu söyledi. Muhalifler, Aralık ayı başında Rusya ile Ankara'da görüştüklerini açıklamışlardı.

rusya dışişleri bakanlığı sözcüsü mariya zaharova, rossiya 1 televizyonuna verdiği demeçte "karlov, suriyeli muhaliflerle temas içerisinde olan bir insandı, onlarla diyalog kurmak için çalışıyordu. bu gerçek, trajediye tamamen yeni bir açı kazandırıyor" dedi.

adının yazılmaması kaydıyla aralık ayı başında al jazeera’ye konuşan üst düzey bir muhalif yetkili, suriyeli silahlı muhalif gruplarla rusya arasında ankara'da görüşmeler yürütüldüğünü açıklamıştı. görüşmelerin amacının halep’te şiddeti azaltmak ve insani yardımlara geçiş sağlamak olduğunu belirten muhalif yetkili, rusya’nın tavizsiz bir tavır takındığını, ancak görüşmelerin şimdilik devam ettiğini söylemişti.

financial times gazetesi de 1 aralık sayısında suriyeli muhaliflerin ankara’da rusya ile gizli görüşmeler yaptığını yazmıştı. gazete 4 muhalif yetkilinin açıklamalarına dayandırdığı haberinde bu adımın türkiye'nin inisiyatifiyle gerçekleştiğini duyurmuştu. haberde bir muhalif yetkili, görüşmelerin washington'un ilgisi ve bilgisi dışında yürütüldüğünü ifade etmişti.

kaynak: rossiya tv, al jazeera

 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;