Türkiye

Zehirli ayakkabıya 456 bin lira ceza

Zehirli ayakkabılara yönelik denetimlerini tamamlayan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Denge Ayakkabıcılık'a ait 5 model ayakkabıda daha zehir bulunduğunu açıkladı. Şirkete toplam 456 bin 840 lira ceza kesti.

Konular: Türkiye
Tanıtılan zehirli ayakkabılardan bazıları. [Fotoğraf: AA]

gümrük ve ticaret bakanlığı'nın açıklamasına göre, erenköy gümrük müdürlüğü denetimindeki antrepoda imha edilmek üzere tutulan ayakkabılar ve iç piyasadaki denetimleri tamamlandı. denge enternasyonal ayakkabıcılık'a ait beş model ayakkabıda daha kimyasal maddeye rastlandı. denge ayakkabıcılık'a 190 bin 350 lira idari para cezası daha kesildi. 

daha önce yapılan tetkiklerde firmaya ait yedi model ayakkabıda tehlikeli kimyasal madde bulunmuş ve şirkete 266 bin 490 lira para cezası kesilmişti. son cezayla birlikte denge ayakkabıcılık'a verilen toplam para cezası 456 bin 840 lira oldu.

 

12 model ayakkabı zehirli

denetimler çerçevesinde numune alınan 15 model ayakkabıdan, kimyasal kısıtlamalara uygun olmadığı tespit edilen 12 model için idari işlem yapılmış ve ayakkabıların piyasaya arzı yasaklanmıştı. söz konusu firmadan da satışa sunulan ürünleri toplatarak imha etmesi ayrıca iki gazete ve televizyon kanalına ilan vererek tüketicileri bilgilendirmesi istenmişti. firma bunun üzerine 13 aralık 2014'te iki gazete ve iki televizyon kanalına yedi model ayakkabı için istenen ilanı vermişti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;