Türkiye

Zirve davasında 9 yıl sonra karar

Malatya'daki Zirve Yayınevi’nde 3 kişinin öldürülmesine ilişkin davada, 5 sanığa 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Konular: Türkiye

malatya 1. ağır ceza mahkemesi, 2007 yılında biri alman uyruklu 3 kişinin öldürüldüğü zirve yayınevi cinayetleriyle ilgili davada 9 yıl sonra kararını açıkladı.

mahkeme, daha önce adli kontrol kapsamında elektronik kelepçe takılan 5 sanığı "tasarlayarak adam öldürme" suçundan 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti.

hurşit tolon için beraat kararı

aralarında emekli orgeneral ahmet hurşit tolon ve emekli albay mehmet ülger’in de bulunduğu 16 sanığın "terör örgütüne üye olmak" suçundan beraatına karar verdi. mahkeme, ülger'in "haberleşmenin gizliliğini ihlal ve resmi belgede sahtecilik" suçlarından 13 yıl 9 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;