Yeni Anayasa

Kalın: Anayasa ile başkanlık sistemi ayrı ayrı referanduma götürülebilir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bir erken seçim ihtimali olmadığını belirtti ve yeni anayasa ile başkanlık sisteminin ayrı ayrı referanduma götürülebileceğini söyledi.

[Fotoğraf: AA - Arşiv]

cumhurbaşkanlığı sözcüsü ibrahim kalın, yabancı basın mensuplarına verdiği mülâkatta bir erken seçim ihtimalinin olmadığını rahatlıkla söyleyebileceğini ifade etti ve başkanlık sistemi ile yeni anayasa için iki ayrı referandum yapılabileceğini söyledi.

kalın, "yeni anayasa için herhangi bir şekilde erken seçim olmayacağını rahatlıkla söyleyebilirim" dedi ve cumhurbaşkanığı'nın yeni bir anayasa taslağının mevcut parlamento tarafından yapıldığını görmeyi istediğini ancak her halükârda bu taslağın referanduma gitmesi gerekeceğini ifade etti. kalın, "sayın cumhurbaşkanı'nın önerdiği gibi, iki yol olabilir. başkanlık sistemini içeren yeni anayasa için bir referandum yapılabilir ya da başkanlık sistemi halkın önüne ayrı bir referandumla götürülebilir" dedi.

sözcü, ayrıca pkk'nın suriye kolu ypg ile ilgili olarak "abd'nin pozisyonunda bazı değişiklikler görüyorum. sanıyorum daha dikkatli olmaya başladılar. ypg'nin hareketleri, rusya ve esed rejimiyle bağlantıları konusunda onlar da endişelerini dile getirdiler" dedi.

rusya ile devam eden gerilimle ilgili olaraksa "türkiye tansiyonun azaltılmasını istiyor ve moskova'dan olum bir yanıt alırsa adım atmaya hazır. rusya ile devam eden gerilim ülkemizin yararına değil" açıklamasında bulundu.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;