Mustafa Sarıgül

Şişli dosyası özel büroda

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşinin, eski başkan Mustafa Sarıgül tarafından tehdit edildiği iddiası ile açılan soruşturma dosyası, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosundan alınarak, özel soruşturma bürosuna devredildi.

şişli belediye başkanı hayri inönü ve eşi nazlı inönü'nün, eski başkan mustafa sarıgül tarafından  tehdit edildiği iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma dosyası, istanbul cumhuriyet başsavcılığı terör ve örgütlü suçlar bürosundan alınarak, özel soruşturma bürosuna devredildi.

istanbul cumhuriyet başsavcılığı terör ve örgütlü suçlar bürosu, soruşturma dosyasını, 18 aralık 2014'te şişli belediye başkanı inönü'nün eşi nazlı inönü'nün bir gazeteye verdiği röportajın ardından açmıştı.

terör ve örgütlü suçlar bürosu savcısı, soruşturma kapsamında ''örgüt'' bulunamadığı gerekçesiyle dosyayı başsavcılığa gönderdi. başsavcılık da soruşturma dosyasını, özel soruşturma bürosuna devretti.

dosyanın, özel soruşturma bürosuna gönderilmesi, dosyadaki şüpheli ve mağdur tarafların, belediye başkanı ve belediye başkan yardımcısı olmasından kaynaklanıyor.

soruşturma nazlı inönü’nün röportajı ile başladı

istanbul cumhuriyet başsavcılığı, şişli belediye başkanı hayri inönü'nün eşi nazlı inönü'nün bir gazeteye verdiği röportajda, "eski başkan mustafa sarıgül'ün kendilerini ölümle tehdit ettiğini, sarıgül'ün 'mafya tutmaktan' söz ettiğini, sadece hayri inönü ile kendisinin değil amerika'da okuyan çocuklarının da tehdit edildiğini" iddia etmesi üzerine, resen soruşturma başlatmıştı.

iddiaya göre mustafa sarıgül, hayri inönü’den istifa ederek koltuğunu yardımcısı emir sarıgül’e teslim etmesini istemişti.

soruşturma kapsamında, şişli belediye başkanı hayri inönü ve eşi nazlı inönü ''mağdur'', mustafa sarıgül ve emir sarıgül ise ''şüpheli'' sıfatıyla ifade vermişti. hayri inönü ve eşi, savcılıkça alınan ifadelerinde, mustafa sarıgül ve oğlu emir sarıgül'den şikayetçi olduklarını belirtmişti.

kaynak: aa, al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;