Mustafa Sarıgül

Sarıgül yine kaybetti

2014'teki yerel seçimde İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olan ve kaybeden Mustafa Sarıgül, resmi olmayan sonuçlara göre CHP İstanbul milletvekili olamadı.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, eski başkan Sarıgül'ün kendisini tehdit ettiğini iddia etmişti. [Fotoğraf: Mustafa Değirmenci / Al Jazeera Türk]

1999-2014 yılları arasında şişli belediyesi başkanı olan mustafa sarıgül, büyükşehir belediyesi başkan adayı olduğu 2014 seçiminin ardından resmi olmayan ilk sonuçlara göre genel seçimde de kaybetti. chp’nin kendisini aday gösterdiği istanbul ikinci bölge'de 8 milletvekili kazanması üzerine sarıgül meclis’e giremedi.

sarıgül, bölgesinde 9. sıradan aday gösterilmişti. eğer hdp yüzde 10’luk seçim barajını aşmasaydı, sarıgül meclis’e girebilecekti.

2011 seçimlerinde chp, mustafa sarıgül’ün aday olduğu istanbul 2. bölge'de dokuz milletvekili çıkarmıştı.

önseçimden beşinci sırada çıkmasının kendisini ‘olağanüstü hayal kırıklığına uğrattığını’ söyleyen sarıgül dokuzuncu sırayı riskli görmediğini söylemiş, "geçen seçimlerde iktidarın bu kadar yıpranmışlığı yoktu. iktidar demokrasi anlayışından son derece uzak. bizim 2. bölge'den dokuzun çok üzerinde milletvekili çıkaracağımıza inanıyorum" demişti.

tehdit iddiası

2014’te şişli belediye başkanı seçilen hayri inönü, selefi sarıgül’ün kendisi ve ailesini ölümle tehdit ettiğini iddia etmişti. bu konuda savcıya ifade veren mustafa sarıgül, "hak etmediğim iddialarla karşı karşıya kaldım. bütün davalardan takipsizlik kararı çıktı. benim açımdan mesele bitmiştir" demişti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;