15 Temmuz darbe girişimi

Yunanistan'a kaçan darbecilerin duruşması ertelendi

Helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 darbeci asker, Suçüstü Mahkemesi'ne çıkarıldı. Avukatlar savunma için ek süre talep etti, duruşma Perşembe 12'ye ertelendi.

[Fotoğraf: AA]

darbe girişiminin başarısız olmasının ardından 16 temmuz'da 8 askeri taşıyan bir türk helikopterinin yunanistan'ın dedeağaç kentine inmesine üzerine başlatılan yargı süreci devam ediyor. 8 darbeci asker gözaltında tutuldukları fere polis merkezi'nden alınarak suçüstü mahkemesi'ne çıkarıldı.

8 darbeci askerin avukatları savunma için ek süre talep etti. mahkeme talebi kabul ederek duruşmayı 21 temmuz perşembe günü saat 12.00'ye erteledi.

türkiye'den dedeağaç'a helikopterle kaçan 7'si üniformalı biri sivil 8 kişi,"ülkeye kaçak girmek" ve "iki ülke arasındaki dostluğu tehlikeye sokmak" suçundan yunanistan'da savcıya ifade vermişti. savcı "iki ülke arasındaki dostluğu bozma" suçlamasını kaldırmıştı. darbeci askerlerin sadece "sınırı kaçak geçmek"ten suçüstü mahkemesine çıkarılacağı belirtilmişti.

[Fotoğraf: AA]

"kaçan askerlerin iade süreci başladı"

başbakanlık'tan yapılan açıklamada, yunanistan başbakanı alexis tsipras'ın 17 temmuz'da başbakan binali yıldırım'ı telefonla arayarak dedeağaç'a kaçan askerlerin iadesiyle ilgili sürecin başlatıldığını söylediği ifade edildi.

cumhurbaşkanı tayyip erdoğan da aynı gün istanbul kısıklı’daki konutunun önünde yaptığı konuşmada yunanistan başbakanı tsipras'ın dedeağaç'a kaçan askerlerin 10-15 gün içinde teslim edileceğini söylediğini ifade etmişti:

"bugün konteynerlerle buraya taşınmakta olan silah ve mühimmatlar vardı. polis teşkilatımız aldığı istihbaratla onları da yakaladı ve onlara el koydu. yani bunların kaçacakları delik yok. bir helikopter ile yunanistan'a kaçmak istediler. hemen ardından sayın çipras ile bir görüşmemiz oldu ve kendileri 'biz helikopteri hemen veriyoruz' dediler ve verdiler. helikopter bugün geldi. o 8 kişiyle ilgili de '10-15 gün içinde onları da size teslim edeceğiz' dedi. kaçacakları delik yok. kim samimi, kim değil onları da göreceğiz."

darbe girişiminin başarısız olmasının ardından 16 temmuz'da 8 askeri taşıyan bir türk helikopteri, yunanistan'ın dedeağaç kentine inmişti. darbeci askerler siyasi iltica talep etmişti.

kaynak: dha, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;