Türkiye

2 asırlık tarihi saat çalındı

Manisa'da, Ulucami önünde bulunan 649 yıllık saat kulesindeki tarihi saat çalındı.

Konular: Türkiye
Manisa'da Ulucami önündeki kulede bulunan 2 asırlık tarihi saat çalındı. [Fotoğraf-DHA]

spil dağı eteğinde, şehre hakim konumda bulunan ve saruhan bey’in torunu ishak çelebi tarafından 1366 yılında mimar emet bin osman’a yaptırılan ulucami önünde, tarihi saat kulesi içerisindeki tarihi değeri olan saat çalındı. 

kayıtlara göre, 1672 yılında caminin dış duvarının bitişiğine saat kulesi inşa edildi. kuleye 1815 yılında bir çalar saat ve çan de eklendi. bir rivayete göre kilisesin çanına benzediği için kule ve saat zaman içinde yerinden sökülerek caminin ön tarafına alındı. tarihi caminin saat kulesindeki saat manisa büyükşehir belediyesi tarafından bir süre önce tarihe saygı projesi kapsamında bakım ve onarımını yaptırarak tekrar çalışır hale getirildi. manisa büyükşehir belediyesi başkan danışmanı azmi açıkdil, ''bütün mekanizmalarını özel olarak yaptırdığımız saat kimliği belirlenemeyen kişilerce çalındı" dedi.

saatin başka bir yerde kullanılma ihtimalinin olmadığını dile getiren açıkdil, "bu saat tarihi, tescilli bir saat. yaşanan olayı esefle kınıyoruz. bu manisalıların malıdır. manisa’ya kazandırılmış bir eserdir. böyle bir olayın yaşanması bizleri üzdü" dedi.

kaynak: aa ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;