Mayın

22 yaşında ayağını kaybetti

1993 yılındaki Ermeni-Azeri savaşında yola döşenen mayınlar binlerce kişinin ölümüne ya da yaralanmasına yol açtı. Al Jazeera Muhabiri İrfan Bozan 2011 yılında Azerbaycan'da mayın mağdurlarından Mehmet Hasan Hasanov'la konuştu.

Konular: Azerbaycan

Haberin Öne Çıkanları

Ermeni-Azeri savaşı

Mehmet Hasanov mayın kurbanı

Hasanov mayın patlamasında ayağını kaybetti

1993 yılındaki ermeni-azeri savaşı sırasında mehmet hasan hasanov 22 yaşındaydı. bugün ermenistan işgali altındaki karabağ'da, bir köyde yaşıyordu.

hasanov o günleri şöyle anlatıyor:

"biz o zaman çok zor durumdaydık. çünkü ermenilerle ruslar birleşip bizim köyleri şehirleri işgal ediyorlardı. benim de köyüm ermenilere yakındı. biz sivil olduğumuz halde silaha sarılıp özümüzü müdafaa etmeye mecbur kaldık"

hasanov, ermeni güçlerini köylerinden çıkarttıktan sonra ermenistan'ın bu defa bölgeye mayın döşediğini anlatıyor.

işte o mayınlardan biri hasanov'un sağ bacağını almış:  "arabada şoför ben ağır yaralandık dayım şehit oldu. hemşire ağlaya ağlaya dedi ki 'ayağında problem var'. hayatım karardı "

mehmet hasan hasanov, kendisi gibi karabağ gazisi olan kardeşi ve ablasıyla yaşıyor. devlet gazilere aylık sadece 70 manat yani yaklaşık 90 dolar yardım sağlıyor. bu olanaksızlıklar nedeniyle aile kuramamış. 

"40 yaşında aile kuramadım. türk aleminde en güzel şey evlat yetiştirmektir bende bunları eylemek isterdim"

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;