Türkiye

3. köprü bağlantı yolları 2018'de

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, ihaleleri 6 Mayıs’a ertelenen 3. köprü bağlantı yollarının 2018 sonunda tamamlanmasının planlandığını söyledi.

Konular: Türkiye
Üçüncü köprü otoyolu inşaatı [Fotoğraf:DHA]

karayolları genel müdürü cahit turhan, ‘kuzey marmara otoyolu projesi’ kapsamındaki yavuz sultan selim köprüsü'ne bağlantıyı sağlayacak kınalı-odayeri ve kurtköy-akyazı otoyollarının ihalesinin, firmaların talebi üzerine 6 mayıs'a ertelendiğini söyledi.

firmaların, ihale ile ilgili bazı bilgilere açıklık getirilmesini istediğini anlatan turhan, "hem bilgilendirmeleri yapmak, hem firmaların ihaleye daha iyi hazırlık yapmaları hem de finansman ve maliyet çalışmalarının daha sağlıklı belirlenmesi amacıyla ihale tarihini erteledik" dedi.

giderlerin işi üstlenecek firmalara ait olması nedeniyle gerçekçi maliyetleri hesaplamanın önemli olduğunu söyleyen turhan, "yapılacak harcama ve bunun geri dönüşünün iyi etüt edilmesi lazım. ülke ekonomisinin gidişatına bağlı olarak trafikteki artış rakamlarının iyi tespit edilmesi gerekir" dedi.

ön çalışmalar için 90 günlük süre verildiğini ifade eden turhan, süre uzatımı talebinin değerlendirildiğini ve 2 aylık ek sürenin yeterli olacağını düşündüklerini söyledi. bu süre içinde ihaleye katılmak isteyen firmalar dosyalarını teslim edecek.

yavuz sultan selim köprüsü'nün bağlantılı yolları yap-işlet-devret (yid) modeliyle ihale edildi. bugüne kadar şartnameyi inceleyen 37 firmadan 12’si şartname satın aldı.

proje ilk etapta üçüncü köprü ve bağlantı yolları dahil olmak üzere bütün halinde ihale edilmiş ancak bu ihaleye teklif gelmemişti. turhan bu konuda, "teklif gelmediğine göre suçu kendimizde bulmamız lazım. burada bazı konularda bize gelen isteklerde, sorularda firmaları tatmin edemedik ki teklif gelmedi” diye konuştu.

yavuz sultan selim köprüsü'nün yıl sonunda hizmete açılmasını hedeflediklerini belirten turhan, toplam 35 kilometrelik bağlantı yolları ile 95 kilometrelik bir güzergahı kullanıma açacaklarını söyledi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;