ABD

ABD neden mültecilere kucak açmalı?

ABD'de bazı eyaletlerin Paris'teki saldırıların ardından Suriyeli sığınmacı kabul etmeyeceklerini açıklamasına bir eleştiri de eski bir deniz piyadesi olan Amerikalı yazar Phil Klay'den geldi.

Eski bir deniz piyadesi olan Amerikalı yazar Phil Klay, Suriyeli sığınmacı kabul etmeyeceğini açıklayan eyaletleri eleştirdi. [Fotoğraf: AFP]

paris'te meydana gelen saldırıların ardından abd'nin aralarında teksas, arkansas, indiana, louisiana, illinois, alabama, michigan ve massachusetts'in de olduğu bazı eyaletleri, güvenlik endişesiyle artık suriyeli sığınmacı kabul etmeyeceklerini açıkladı.

eyaletlerin ülkede tartışmalara yol açan kararına bir itiraz da eski bir deniz piyadesi olan ve irak ile afganistan'daki savaşların iç yüzünü anlattığı 'redeployment' adlı kitapla ödül alan amerikalı yazar phil klay'den geldi. ''bir ülkenin gerçekten kendisini cesaretli diye nitelendirmeyi hak edip etmediği sadece zor zamanlarda belli olur'' yazan klay'in attığı tweetler binlerce kişi tarafından paylaşıldı.

abd'nin eski cumhuriyetçi başkanı ronald reagan'ın göreve veda ederken yaptığı konuşmadan alıntı yapan klay, ''milyonlarca yolcu karanlığın içerisinde savruluyor, fakat onlar için işaret ışığı bugün amerika değil, güçlü ve doğru bir tavır takınan almanya'' yazdı. 

'bunu mu istiyorsunuz?' 

new york belediye başkanı bill de blasio, geçen hafta suriyeli mültecileri kabul etmeyeceklerini açıklayan new jersey valisi ve cumhuriyetçi parti'den başkan aday adayı chris christie'ye, cansız bedeni bodrum sahillerine vuran aylan kurdi'nin fotoğrafıyla yanıt vererek, "bunu mu istiyorsunuz?" diye sormuştu.

{c}

 

{c}

{c}{c}

abd 10 bin sığınmacı almayı taahhüt etmişti

türkiye'nin 2 milyon mülteciye 5 yılda yaklaşık 7 milyar dolar harcadığı bir ortamda diğer g-20 ülkeleri içerisinde en fazla yardım abd'den geldi. washington yönetimi şimdiye kadar suriyeli mültecilere 1.2 milyar dolar yardım yaptı. abd ekim ayında başlayan bütçe yılında 10 bin suriyeli sığınmacı almayı taahhüt etmişti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;