Suriyeli Mülteciler

'Suriyeli sığınmacı kabul etmeyeceğiz'

ABD'de bazı eyaletler, Paris'teki saldırıların ardından Suriyeli sığınmacı kabul etmeyeceklerini açıkladı. ABD Dışişleri Bakanlığı ise, 10 bin sığınmacı alma taahhütlerinde bir değişiklik olmadığını duyurdu.

[Fotoğraf: Reuters]

paris'te cuma akşamı meydana gelen saldırıların ardından abd'nin teksas, arkansas, indiana, louisiana, illinois, alabama, michigan ve massachusetts eyaletleri güvenlik endişesiyle artık suriyeli sığınmacı kabul etmeyeceklerini açıkladı.

göçmen kabul edilmesi konusu federal yönetimin yetkisinde olduğu için beyaz saray'ın bu açıklamalara nasıl yanıt vereceği önemli.

michigan valisi rick snyder, eyalet olarak geçmişte çok sayıda göçmen kabul ettiklerini ve zengin bir kültüre sahip olduklarını belirterek, "ancak bizim önceliğimiz eyalet sakinlerinin güvenliğini korumak" dedi.

teksas valisi greg abbott da başkan barack obama'ya gönderdiği açık mektupta, texas'ın suriyelilerin abd içinde yerleştirilme programlarında yer alamayacağını söyleyerek, "ne siz ne de federal yetkililer suriyeli sığınmacıların herhangi bir terör eylemine katılmayacaklarını garanti edebilirsiniz" ifadesini kullandı.

abd dışişleri bakanlığı ise, 2016 yılı içerisinde 10 bin suriyeli sığınmacıyı ülkeye kabul etme planlarında bir değişiklik olmadığını açıkladı.

bm genel sekreter sözcüsü stephane dujarric, abd'deki yetkililerin açıklamalarına yanıt veremeyeceğini belirterek, "ancak suriyeli sığınmacılara şefkatle yaklaşılmalı, onlar hedef alınmamalı" dedi.

abd ekim ayında başlayan bütçe yılında 10 bin suriyeli sığınmacı almayı taahhüt etmişti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;