Haber

ABD, Yemen'de havadan vurdu

Yerel yetkililer, bu ay içerisinde gerçekleştirilen ikinci hava saldırısında yedi El Kaide şüphelisinin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Konular: Ortadoğu

Haberin Öne Çıkanları

'Shadadi de öldü'

El Kaide sorun

Mayısta başladı

Yemen ordusu, ülkede son dönemde güçlenen El Kaide örgütüne yönelik operasyonlarını artırmış durumda. [Reuters]

el kaide'ye karşı mücadelenin yoğunlaştığı yemen'de, abd'nin örgütü hedef alan operasyonları sürüyor. yerel yetkililer, insansız hava uçaklarıyla düzenlenen saldırıda, el kaide kaide örgütüne mensup olduğu şüphesiyle yedi kişinin öldürüldüğünü açıkladı. 

abd'nin yemen'de bu ay içerisinde gerçekleştirdiği ikinci hava harekatının adresi jaar oldu. 

fransız haber ajansı afp'ye konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, "abd roketi bölgedekilerin tamamını öldürdü" diye açıklamada bulundu. yetkili, cesetlerden birinin örgütün jaar'daki yerel lideri nadir el shadadi'nin olduğunu söyledi. 

görgü tanıkları, shadadi'nin ölenler arasında olduğu bilgisinin yayılmasının ardından, yüzlerce kişinin sokaklara çıkarak, kutlama yaptığını aktardı.

mayıstan beri sürüyor

abd,  mayıs ayından bu yana el kaide üzerinde yapılan operasyonların insansız hava araçları ile etkin bir hale getirilmeye çalışıldığı söyleniyor. washington yönetimi, insansız hava araçları ile güçlendirilen operasyonlarda ülkenin güneyi ve doğusunda el kaide ye yönelik çok sayıda saldırılarda bulunuyor. 

arap ülkelerini ve kuzey afrika’yı etkisi altına alan demokratik ayaklanmalar yemen’de de etkisini göstermişti.

yemen’de geçen yıl başlayan iktidar karşıtı eylemler ve ardından kurulan zayıf hükümetten faydalanan el kaide, ülkenin özellikle güney bölgelerinde etkinliğini artırmıştı. bu durum batı'yı ve körfez ülkelerini alarm durumuna geçirmişti.

kaynak: ajanslar 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;