Amerika Açık

ABD'de favoriler zorlanmadı

ABD Açık'ta tek kadınlarda ve erkeklerde 1 numaralı seribaşları Serena Williams ile Novak Djokovic, dördüncü tura yükseldi.

Konular: Spor, Tenis
Serena Williams iki seti de 6-3 bitirmeyi başardı. [Fotoğraf: Reuters]

sezonun son grand slam turnuvası abd'nin new york kentinde devam ediyor. 9 eylül'e kadar devam edecek turnuvada altıncı gün maçları tamamlandı.

tek kadınlar üçüncü tur maçında, 1 numaralı seribaşı serena williams, vatandaşı varvara lepchenko'yu 6-3'lük iki sette mağlup etti.

günün sürprizi tek kadınların 3 numaralı seribaşı çek petra kvitova'nın, sırp rakibi aleksandra krunic'e 6-4 sonuçlanan iki set sonucunda 2-0'lık skorla yenilerek turnuvaya üçüncü turda veda etmesi oldu.

kadınlarda 11 numaralı seribaşı italyan flavia pennetta, abd'li nicole gibbs'i 6-4 ve 6-0'lık set skorlarıyla geçerek adını dördüncü tura yazdırdı.

turnuvaya 7 numaralı seribaşı olarak katılan kanadalı eugenie bouchard, 30 numaralı seribaşı çek rakibi barbora zahlavova strycova'yı 6-2, 6-7, 6-4'lük setlerle 2-1 mağlup etti.

bu yıl yaşadığı sakatlıklar nedeniyle birçok turnuva kaçıran ve abd açık'ta 16 numaralı seribaşı olarak yer alan belaruslu victoria azarenka, rus elena vesnina'yı 6-1'lik iki sette turnuvanın dışına itti.

djokovic zorlanmadı

tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı sırp novak djokovic, abd'li sam querrey önünde 6-3, 6-2 ve 6-2'lik setlerle galip gelerek dördüncü tura kaldı.

turnuvaya 5 numaralı seribaşı olarak katılan kanadalı milos raonic, dominik cumhuriyeti'nden victor estrella burgos karşısında zor da olsa tur atlamayı başardı. rakibini tamamı tie-break ile sonuçlanan 7-6'lık üç set sonucunda 3-0 ile eleyen raonic, dördüncü tura yükseldi.

büyük britanyalı 8 numaralı seribaşı andy murray, üçüncü turda rus andrey kuznetsov'u 6-1, 7-5, 4-6 ve 6-2'lik set sonuçlarıyla 3-1 yenerek yoluna devam etti. erkeklerde 3 numaralı seribaşı isviçreli stanislas wawrinka ise sloven rakibi blaz kavcic'in sakatlığı nedeniyle çekilmesiyle tur atladı.

abd açık'ın yedinci gününde, erkeklerde 2 numaralı seribaşı isviçreli roger federer, ispanyol marcel granollers, 4 numaralı seribaşı ispanyol david ferrer, 26 numaralı seribaşı fransız gilles simon ile karşılaşacak.

kadınlarda 5 numaralı seribaşı rus maria sharapova ile danimarkalı 10 numaralı seribaşı caroline wozniacki, 9 numaralı seribaşı sırp jelena jankovic ise isviçreli belinda bencic ile karşı karşıya gelecek.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;