Irak

ABD'den Sincar açıklaması

Trump'ın Özel Temsilcisi McGurk, IKBY Başkanı Barzani'yle görüştü. Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamaya göre McGurk, "ABD'nin, Musul'un Sincar ilçesinde IKBY ve Irak'ın resmi silahlı güçlerinin dışında başka güçlerin varlık göstermesini istemediğini" söyledi.

Konular: Irak, IŞİD, PKK, ABD, Ortadoğu
[Fotoğraf: Rudaw]

irak kürt bölgesel yönetimi (ikby) başkanı mesut barzani'nin ofisinden yapılan açıklamaya göre barzani, abd başkanı donald trump'ın işid'le mücadele özel temsilcisi brett mcgurk ve beraberindeki heyeti erbil'in salahaddin kasabasındaki başkanlık konutunda kabul etti. 

görüşme sırasında ikby'nin istikrar ve güvenliğinin kendileri için önemli olduğunu belirten mcgurk, "abd'nin, musul'un sincar ilçesinde ikby ve irak'ın resmi güçleri dışında başka güçlerin varlık göstermesini istemediğini" ifade etti. 

buna göre, barzani ve mcgurk peşmerge, irak ordusu ve uluslararası koalisyon güçleri arasındaki ortak dayanışmanın başarısından duydukları memnuniyeti vurguladı.  

görüşmede ayrıca, ikby ve bağdat arasındaki ilişkiler, bölgenin siyasi durumuyla irak ve suriye'de işid'le mücadele ele alındı. 

pkk 3 ağustos 2014'ten bu yana, işid'in musul'un sincar ilçesindeki varlığını öne sürerek bölgede etkinlik gösteriyor. 

mart ayı başında sincar'da barzani'ye bağlı suriyeli peşmergelerle pkk'ya bağlı sincar direniş birlikleri (ybş) arasında çatışma çıkmıştı.

[Harita: Al Jazeera]

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;