IŞİD

Adana'da IŞİD operasyonu

Adana'da IŞİD'e eleman kazandırdığı suçlamasıyla bir kişi tutuklandı. Zanlının üzerinde, farklı illerden Suriye’ye gideceklerin isim ve iletişim bilgilerinin olduğu çok sayıda doküman ele geçirildi. Farklı illerde de örgüte yönelik operasyonlar vardı.

[ARŞİV]

adana emniyet müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, işid'e yönelik operasyonda, örgütün 'cihat çatışma bölgesi' diye adlandırdığı suriye’ye gitmek için kente gelen 9 cezayir ve 3 fas vatandaşına ev kiralayan ve örgüt adına ilde "sorumlu" düzeyde faaliyet gösteren i.ç.'nin gözaltına alındığı belirtildi.

zanlının işlemlerin ardından sevk edildiği mahkemede tutuklandığı ifade edilen açıklamada, i.ç.'nin üst aramasında farklı illerden suriye’ye gideceklerin isim ve iletişim bilgilerinin bulunduğu çok sayıda dokümanın ele geçirildiği duyuruldu.

açıklamada, soruşturma kapsamında daha önceki tarihlerde yine zanlının kentteki mithatpaşa mahallesi'nde aynı amaçlar için kiraladığı evde dört fransa, bir italya, bir endonezya, bir suudi arabistan, bir almanya, bir tunus ve bir mısır vatandaşının yakalanarak, haklarında gerekli işlemler yapılmak üzere il göç idaresi başkanlığı'na teslim edildiği hatırlatıldı.

açıklamada bu yıl içinde örgüt adına "sözde cihat çatışma bölgeleri" olarak adlandırılan yerlere gitmek için kenti geçiş güzergâhı olarak kullanan 31 farklı ülkeden 75 kişi hakkında idari işlem yapıldığı belirtildi.

konya'da 14 kişi yakalandı

konya emniyet müdürlüğü terörle mücadele şubesi ekipleri de, işid ile bağlantılı olduğu iddia edilen bir grubu takibe aldı.

uzun süren takibin ardından çalışmalarını tamamlayan ekipler, düzenledikleri operasyonlarla işid üyesi olduğu iddiasıyla biri kadın 14 kişiyi kent merkezindeki adreslerinde yakaladı.

yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

konya eğitim ve araştırma hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra terörle mücadele şube müdürlüğü'ne götürüldü.

urfa'da 14 gözaltı

şanlıurfa emniyet müdürlüğü terörle mücadele şube müdürlüğü ekipleri ise teknik ve fiziki takibin ardından merkez ve bazı ilçelerdeki adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

operasyonda işid üyesi olduğu iddia edilen 14 kişi gözaltına alındı.

şüpheliler mehmet âkif inan eğitim ve araştırma hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğü'ne götürüldü.

izmir ve antalya'da operasyonlar

izmir'in menemen ilçesinde ise il emniyet müdürlüğü terörle mücadele şubesi ekipleri, bazı kişilerin işid adına faaliyette oldukları ve ikametlerinde boru tipi bomba yapımında kullanılan malzeme bulunduğu ihbarı üzerine çalışma başlattı.

özel harekât ve çevik kuvvet ekiplerinin desteğiyle düzenlenen "şafak" operasyonuyla a.b (30), m.k (42), a.d (20), i.t (27), o.d (37), h.ç (33) ve y.k'yi (23) gözaltına alındı.

şüphelilerin ikametinde yapılan aramada bir ruhsatsız tabanca, tabancaya ait fişekler, uzun namlulu silaha ait fişekler, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital veri ele geçirildi.

gözaltına alınan zanlılar ifade için il emniyet müdürlüğü terörle mücadele şubesi'ne götürüldü.

antalya'da düzenlenen operasyonda ise işid üyesi olduğu öne sürülen sekiz kişi yakalandı. zanlıların irak ve suriye'deki işid üyeleriyle sürekli irtibat halinde oldukları belirlendi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;