Kürt sorunu

AK Partili eski başkana saldırı

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları'nın eski başkanı Yunus Koca işyerinin önünde silahla vurularak öldürüldü. HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Yunus Koca'nın katledilmesini lanetliyorum" dedi.

ak parti diyarbakır gençlik kolları'nın eski başkanı yunus koca, dağkapı meydanı yakınlarındaki eczanesinin önünde pazartesi günü öğle saatlerinde silahlı saldırıya uğradı. saldırgan olay yerinden kaçtı. ağır yaralanan koca, selahaddin eyyubi devlet hastanesi’ne kaldırıldı ancak tüm müdahalelere karşın yaşamını yitirdi.

güvenlik güçleri olayın ardından geniş çaplı bir soruşturma başlattı. kaçan kişi veya kişilerin yakalanması için kent genelinde çalışma sürdürülüyor. olayın siyasi bir bağlantısının olup olmadığı üzerinde de duruluyor. yunus koca daha önce ak parti diyarbakır gençlik kolları'nın başkanlığını yapmıştı.

valilik açıklaması

diyarbakır valiliği'nden de konuya ilişkin aşağıdaki açıklama yapıldı:

"ilimiz merkez dağkapı mevkiinde, eczacılık işiyle uğraşmakta olan ve bir dönem ak parti gençlik kolları başkanlığı da yapmış olan yunus koca adlı vatandaşımız, saat 14.30 dolaylarında işyerinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir.

meydana gelen saldırı olayının failinin yakalanması, olayın terör ve siyasi yönünün olup olmadığı konusunun aydınlatılması için güvenlik birimlerimiz tarafından gerekli çalışmaların titizlikle yürütüldüğü hususu basına ve kamuoyuna duyurulur."

'tüm kadrolarımızla saldırının takipçisi olacağız'

başbakan ahmet davutoğlu ise şu ifadeleri kullandı:

“ak davamızın yürekli neferlerinden yunus koca kardeşimiz bugün kalleşçe bir saldırı sonucu vefat etti. yunus kardeşimize yapılan bu saldırının bir an önce aydınlatılması için gerekli talimatları verdim. tüm kadrolarımızla bu saldırının takipçisi olacağız. yunus kardeşimize yüce allah'tan rahmet, ailemize başsağlığı diliyorum.”

demirtaş: lanetliyorum

hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş, yunus koca'nın yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

demirtaş, twitter üzerinden yayımladığı mesajında "yunus koca'nın katledilmesini lanetliyorum. kendisine allah'tan rahmet yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. katillerin bir an önce ortaya çıkarılmasını ve yakalanmasını bekliyoruz. yunus kardeşimizin acısını paylaştığımın bilinmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;