Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu

AKP’li Günay'dan bakanlara istifa çağrısı

Ertuğrul Günay, yolsuzluk soruşturmasının ardından polis müdürlerini görevden alan Hükümet'i eleştirdi, "Yolsuzluğu ortaya çıkaranları suçlamak yerine iddialara karışanlar istifa etmeliydi" dedi.

Konular: Türkiye

hükümetin, üç bakanın oğullarının da gözaltına alındığı yolsuzluk soruşturmasına gösterdiği tepkiye iktidar partisi akp'nin içinden eleştiri geldi.

eski kültür bakanı, ak parti izmir milletvekili ertuğrul günay, gelişmeleri twitter hesabından yorumladı. 

günay, "ak parti'ye oy vermiş milyonlar 'adalet'le kalkınan bir türkiye umut' ettiler. bu temiz umudu istismar eden varsa cezasını çekmesi şarttır" dedi.

birkaç kişi için partisinin zan altında bırakılmasını haksızlık olarak nitelendirdi.

ertuğrul günay iddiaların odağındaki isimlerin de istifa etmesi gerektiğini savundu. günay'a göre, istifa kararı alınmadan yolsuzluğu ortaya çıkaranları suçlamak yanlış. 

akp'li günay, yargının yürütmeye bilgi vermemesinin de usûl gereği olduğunu hatırlattı. "bundan şikayetçi olanlar, hukukçu değil mahalle bekçisi bile olamaz. emniyete/yargıya müdahale adalete güveni gölgelerse sonucu daha vahim olur" diye yazdı. 

günay, emniyet'te yapılan değişiklikleri de eleştirdi. "yaşananlar, vahim ve acıdır. olaylara kararlı tavır almak gerekiyor. öncelikli tavır emniyet ve adalet mensuplarını değiştirmek değildir. siyasi taraflılıkla bilip bilmeden yolsuzluğu koruyor görünmenin siyasi bedeli ağır olacağı gibi, halka ve hakk'a karşı da vebali ağırdır." dedi.

daha önce de hükümetle ters düşmüştü

sosyal demokrat hareketten gelen ve ak parti döneminde kültür bakanlığı koltuğuna oturan ertuğrul günay ile hükümet arasında ilk ayrışma, 2011 yılındaki 'ucube tartışması' ile oldu. günay, heykeltraş mehmet aksoy’un kars’ta yaptığı “insanlık heykeli” için 'ucube' yakıştırması yapan başbakan tayyip erdoğan için “öyle demedi” demiş ancak erdoğan sözlerinde ısrar etmişti. 

ocak 2013’teki kabine revizyonuyla da günay, koltuğunu kaybetti.

ertuğrul günay’ın hükümete karşı en dikkat çekici çıkışı gezi parkı olaylarında oldu. günay, hem sokaktaki tepkiye hem de başbakan erdoğan'ın eleştiriği sanatçı mehmet ali alabora'ya destek verdi.

eskişehir'deki gezi parkı eylemlerine katılan ali ismail korkmaz'ın dövülerek öldürülmesiyle ilgili görüntülerin ardından yine twitter'dan sert açıklamalarda bulunmuştu.

günay, erdoğan’ın mısır’daki darbe karşıtı gösterilerde müslüman kardeşler'in liderlerinden muhammed el-bilteci'nin ölen kızı esma için yazdığı veda mektubunu dinlerken ağlamasından sonra, “kendi ülkemizdeki yanlışı düzeltmeden, başka ülkelerin acıları konusunda da birbirimizi incitmeyelim.” diye yazmıştı. 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;