Türkiye

AKP'nin yeni kurmayları belirlendi

MKYK toplantısı sonunda partiye yeni katılan Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu ile M. Ali Şahin'in genel başkan yardımcılığı görevlerine getirildikleri açıklandı.

Haberin Öne Çıkanları

Görevler değişti

MYK belli oldu

Kabine revizyonu bekleniyor

MKYK'da değişiklikler yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kabinede de revizyon yapması bekleniyor. [AA]

pazar günü gerçekleştirilen ak parti 4. olağan kongresi'nde yeni merkez karar yönetim kurulu'nun (mkyk) belli olmasının ardından, partinin üst yönetimi de şekillendi. 

başbakan recep tayyip erdoğan'ın başkalığında, ankara'da gerçekleşen toplantının ardından, partiye yeni katılan numan kurtulmuş ve süleyman soylu ile partinin tecrübeli isimlerinden mehmet ali şahin'in genel başkan yardımcılığı görevine getirildikleri açıklandı.

12 kişilik merkez yürütme kurulu'nun belirlendiği toplantı sonunda kurtulmuş'un ekonomiden, soylu'nun ise ar-ge'den sorumlu genel başkan yardımcısı oldukları ilan edildi. kuruluşundan beri ak parti bünyesine olan şahin ise siyasi ve hukuki işlerden sorumlu olacak.

myk'ya giren diğer isimler ise şöyle:

  • ekrem erdem (teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı)
  • menderes mehmet tevfik türel (yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı)
  • hüseyin çelik (tanıtım ve medya ilişkilerinden sorumlu genel başkan yardımcısı ve parti sözcüsü)
  • ömer çelik (dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcısı)
  • mustafa şentop (seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı)
  • salih kapusuz (halkla ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcısı)
  • nükhet hotar (sosyal işlerden sorumlu genel başkan yardımcısı)
  • ahmet edip uğur (idari ve mali işlerden sorumlu genel başkan yardımcısı)
kızılcahamam'da yeni ekip
 
başbakan erdoğan'ın seçimler öncesi geniş çaplı bir kabine revizyonuna da gideceği öngörülüyor. mkyk'ya giremeyen bakanlardan binali yıldırım, egemen bağış, nihat ergün ve taner yıldız gibi isimlerin, belediye başkan adayı olması bekleniyor. 
 
erdoğan, yeni görev dağılımının ardından milletvekilleri ve yeni parti yönetimini kasım ayında kızılcahamam'da kampa alacak. kampta ekonomi, kürt sorunu, 'terörle mücadele' ve yeni anayasa çalışmalarının gündeme alınacak. 

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;