Türkiye

Ankara Emniyeti'nde 9 müdür gitti

Üç bakanın oğlunun gözaltına alındığı yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası İstanbul Emniyeti'nde 11 müdürün görevden alınmasının ardından Ankara Emniyeti'nde de 9 şube müdürünün görev yeri değiştirildi.

Haberin Öne Çıkanları

'Operasyon yetkileri var'

51 kişi gözaltında

21 kişi sağlık kontrolünde

Salı sabahı başlatılan operasyonu savcılık emriyle İstanbul polisi gerçekleştirdi. [CHA]
hükümetin başladığı zaman haberdar olduğu yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ertesi günü, adliyede ve emniyette önemli görev değişiklikleri yaşandı. çarşamba sabahı istanbul emniyet müdürlüğü'nde görevli beş şube müdürünün görevlerinin değiştirilmesinin ardından, akşam saatlerinde ikisi emniyet müdür yardımcısı altı üst düzey isim mevcut görevlerinden alındı.
 
'görevi kötüye kullanmak' gerekçesiyle istanbul eminyet müdürü hüseyin çapkın'ın isteğiyle görevlerinden alınan emniyet yetkilileri şöyle:
 
mali şube, bilgi işlem ve siber suçlardan sorumlu emniyet müdür yardımcısı hamza tosun,
 
interpol, organize, narkotik ve kaçakçılık suçlarından sorumlu emniyet müdür yardımcısı mahir çakallı,
 
oganize suçlarla mücadele şubesi müdür yardımcıları şenol demir ve ahmet kalender,
 
mali şube müdür yardımcıları yasin topçu ve kazım aksoy. bu kişilerin yerlerine atanacak isimler ise henüz açıklanmadı. 
 
böylece yolsuzluk ve rüşvet operasyonun başlamasının ertesi gününde görevden alınan emniyet yetkilisi sayısı 11 oldu.
 
sabah saatlerinde açıklanan görev değişikliklerinde mali suçlar şube müdürü yakup saygılı'nın yerine hakan sıra, kaçakçılık şube müdürü tuğrul turhal'ın yerine aydın yılmaz, asayiş şube müdürü ertan erçıktı'nın görevine yusuf bengü, organize suçlar şube müdürü nazmi ardıç'ın yerine burak aktaş ve terörle mücadele şube müdürü ömer köse'nin yerine serdar ali keskin getirilmişti. köse, 7 şubat 2012'deki mit krizi sonrası bu göreve atanmıştı..
 
emniyet genel müdürlüğü, yapılan değişiklikler için, "bazı illerimizde emniyet personelimizin görev yerleri, haklarındaki görevi kötüye kullanma iddiaları ile ilgili soruşturmalar nedeniyle değiştirilmiş, bazı illerde ise personelimiz, idari gereklilik nedeniyle farklı yerlerde görevlendirilmişlerdir" açıklaması yapmıştı. 
 
ankara emniyeti'nde 9 müdür gitti
 
ankara emniyet müdürlüğünde ise, 9 şube müdürü görevden alındı. anadolu ajansı'nın haberine göre, narkotik, organize, mali ve kaçakçılık suçlarıyla mücadele şubelerinin müdürlerinin de arasında bulunduğu 9 şube müdürünün görev yeri değiştirildi.
 
bu kişilerin yerine, 9 yeni şube müdürü getirildi. böylelikle 18 müdürün görev yeri değişmiş oldu. görev değişiklikleriyle ilgili yazının onay için ankara valiliğine gönderildiği kaydedildi.
 
bursa'da 3 müdür değişti
 
doğan haber ajansı'na göre ise, bursa emniyet müdürlüğü cinayet, gasp ve ahlak bürolardan sorumlu asayiş şube müdür yardımcısı erol turan, kaçakçılık ve organize suçlar şube müdürü oldu.
 
kaçakçılık ve organize suçlar şube müdürü ihsan yıldız ise muhabere elektronik şube müdürlüğü görevine getirildi. muhabere elektronik şube müdürü ümit erdoğan ise, nilüfer emniyet müdür yardımcısı olarak görev yapacak. bursa emniyet müdürü ali osman kahya, atamaların valiliğin tasarrufuyla gerçekleştirildiğini söyledi.
 
dosyaya yeni savcılar
 
soruşturma dosyasına da yeni atamalar yapıldı. görevlendirilen ekrem aydıner ve mustafa erol dosyaya bakan celal kara ve mehmet yüzgeç ile birlikte çalışacak. istanbul cumhuriyet başsavcılığı, bu görevlendirmenin, soruşturmanın kısa sürede bitirilebilmesi için yapıldığının altını çizdi. 
 
soruşturmanın koordinasyonunu yine istanbul başsavcı vekili zekeriya öz yürütecek.  
 
bakandan yalanlama
 
adalet bakanı sadullah ergin ise soruşturmayı yürüten savcıların görevden alınacağına dair haberleri yalanladı. ergin, hakimler ve savcılar yüksek kurulu'nu (hsyk) bu amaçla acil toplantıya çağırmadığını söyledi.
 
hsyk 1. daire başkanı ibrahim okur da, “özel yetkili savcı olmadıkları için soruşturma savcılarının görevden alınması yetkisi hakimler ve savcılar yüksek kurulu’nda değil” dedi.
soruşturma savcılarını görevden alma yetkisine sahip kişi, istanbul cumhuriyet başsavcısı turan çolakkadı. 
                       
savcılığın kara para aklama, rüşvet ve usulsüz inşaat ruhsatı verildiği suçlamalarıyla yürüttüğü soruşturmada, salı sabahı operasyon başlatılmıştı. şu anda 51 kişi gözaltında.
 
gözaltına alınanlar arasında içişleri bakanı muammer güler’in oğlu barış güler, çevre ve şehircilik bakanı erdoğan bayraktar’ın oğlu abdullah oğuz bayraktar, ekonomi bakanı zafer çağlayan’ın oğlu kaan çağlayan, halk bankası genel müdürü süleyman aslan, fatih belediye başkanı mustafa demir ve iran kökenli azeri iş adamı rıza sarraf ile bazı iş adamları ve bürokratlar var. 
 
operasyon kapsamında gözaltına alınanlardan mustafa demir dahil 21 kişi çarşamba sabahı sağlık kontrolünden geçirilmek üzere istanbul haseki eğitim ve araştırma hastanesi'ne götürüldü. 
 
kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;