IŞİD

Ankara'da IŞİD zirvesi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Dışişleri'ndeki toplantının ardından, Irak'taki durum ve rehin alınan Türk vatandaşları ile ilgili Cumhurbaşkanı Gül'e bilgi verdi.

DışişleriBakanlığı

dışişleri bakanlığı'nda yapılan ve dışişleri bakanı ahmet davutoğlu, dışişleri müsteşarı feridun sinirlioğlu, mit müsteşarı hakan fidan ve genelkurmay 2. başkanı yaşar güler'in katıldığı toplantının ardından, cumhurbaşkanı abdullah gül, bu dört ismi, cumhurbaşkanlığı konutuna çağırdı. 

1 buçuk saat süren zirvede, gül, işid’in ilerlemesi, musul’un işgali ve rehin alınan türk diplomatlar ve tir şoförlerinin durumu ile ilgili bilgi aldı. 

daha fazla uçak

dışişleri bakanlığı, rehineleri kurtarmak için çabaların devam ettiğini ve irak’tan türklerin tahliye edilmesi için bu ülkeye daha fazla ve daha çok yolcu kapasitesine sahip thy uçakları gönderileceğini duyurdu.

bakanlık türk vatandaşlarına musul, kerkük ve bağdat’ı terk etmeleri çağrısında bulunmuştu.

genelkurmay’dan yalanlama

chp milletvekili sezgin tanrıkulu’nun, 4 türk subayının işid güçlerine eğitim verdiği ve bu sebeple 30 mayıs’ta irak ordusunca felluce’de gözaltına alındıkları iddiasıyla ilgili dışişleri bakanlığı'na verdiği soru önergesine genelkurmay başkanlığı’ndan cevap geldi;

"14 haziran 2014 tarihinde bazı basın yayın organlarında ‘irak'ta işid terör örgütü mensuplarına dört türk subayı tarafından eğitim verildiği ve söz konusu subayların irak askerleri tarafından felluce'de göz altına alındığı’ yönünde haberlere yer verilmiştir. haberlerde yer alan iddialar mesnetsiz ve gerçek dışıdır."

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;