Türkiye Süper Ligi

Ankara'da kazanan Beşiktaş

Süper Lig'de 18'inci hafta maçında Beşiktaş, Mersin İdman Yurdu'nu 2-1 mağlup etti. Lider Fenerbahçe ile puan farkını bire indirdi.

Konular: Spor, Futbol, Beşiktaş
Demba Ba, bu sezon Ankara'da oynanan maçlarda dördüncü golünü attı. [Fotoğraf: AA]

ankara'daki osmanlı stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı da siyah beyazlıların 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 30'da olcay şahan ve 65'de demba ba attı. mersin'in tek golü 61'de sinan kaloğlu'ndan geldi. 
 

18. hafta

akhisar bld. 2-2 balıkesir
trabzonspor 2-1 erciyesspor
kasımpaşa 0-1 başakşehir
gaziantepspor 1-3 sivasspor
karabük 1-2 fenerbahçe
konyaspor 1-0 eskişehirspor
gençlerbirliği 0-2 rizespor
beşiktaş 2-1 mersin i.y.
galatasaray 2-2 bursaspor

ligde oynadığı son 10 maçta dokuzuncu galibiyetini elde eden beşiktaş puanını 41'e yükseltti. bu sezon yedinci yenilgisini alan mersin idman yurdu ise 23 puanda kaldı.

beşiktaş gelecek hafta deplasmanda, çaykur rizespor karşısına çıkacak. mersin idman yurdu ise evinde, kasımpaşa'yı konuk edecek. 

yeni stadının yapımı nedeniyle bu sezon ikinci kez bir iç saha maçını ankara'daki osmanlı stadı'nda oynayan beşiktaş, bu stattaki ikinci maçını da kazanmayı başardı.

beşiktaş'ın senegalli golcüsü demba ba, ankara'da oynanan üçüncü maçta dördüncü kez fileleri havalandırdı.

beşiktaş'ta teknik direktör slaven bilic, takımını geçen haftaya göre iki değişiklikle sahaya sürdü. sakatlığı geçen veli kavlak, necip uysal'dan formayı devraldı. atiba hutchinson'un yokluğunda ise sosa ilk 11'de şans buldu.

beşiktaş'ın yeni transferlerinden daniel opare ve tolgay arslan, ilk 11'de yer almadı. tolgay arslan, 67'de oğuzhan özyakup'un yerine oyuna dahil oldu. bir diğer yeni transfer milosevic ise kadroda yer almadı.

gençlerbirliği maçında kırmızı kart gören franco, mersin idmanyurdu karşısında takımındaki yerini aldı. siyah beyazlı ekipte sakatlıklıkları bulunan mustafa pektemek, tomas sivok, hutchinson ve cenk tosun ankara'ya getirilmedi.

mersin idmanyurdu teknik direktörü rıza çalımbay, geçen hafta 2-2 berabere kaldıkları istanbul başakşehir maçının kadrosunda üç değişikliğe gitti.

beşiktaş'ın eski kaptanlarından tecrübeli teknik adam, kaleci nihat şahin'in yerine mihaylov, kart cezalısı khalili'nin yerine mehmet taş ve sinan kaloğlu'nun yerine de nakoulma ile maça başladı.

mersin idmanyurdu'nda, sakatlıkları bulunan oktay delibalta ile pedriel, bu mücadelenin kadrosuna dahil edilmedi.

yaklaşık 20 bin kişilik osmanlı stadı'nın tamamına yakınına dolduran beşiktaşlı taraftarlar, maça yoğun ilgi gösterdi.

bilic: yediğimiz golde top dışarıdan çevrildi

beşiktaş teknik direktörü slaven bilic, maçın ardından yaptığı açıklamada, "kazanmayı hak ettik. bu akşam yaptığımız her şeyden çok memnunum. memnun olmadığım tek taraf daha farklı kazanabilirdik. çok olgun bir oyun ortaya koyduk, özellikle ikinci yarıda bütün halinde oynadık ve çok iyi mücadele ettik. rakibi kendi kalemize yaklaştırmadık. rakip birkaç kontratak ve birkaç duran topta etkili olmaya çalıştı" diye konuştu.

oyunun fişini daha erken çekebileceklerine, skoru 3-1'e, belki de 4-1'e getirebileceklerine dikkati çeken bilic, tek eksik kaldıkları konunun bu olduğunu, genel performanslarının oldukça iyi olduğunu vurguladı.

bilic, mersin idmanyurdu karşısında duran toplarda ciddi sorun yaşamadıklarını kaydederek, "mersin idmanyurdu'nun oyun stratejisinde uzun ve duran toplar önemli yer tutuyor. uzun oyuncuları var ve taç atışlarını bile fırsata çevirmeye çalışıyorlar. yediğimiz golde hata yapmış olabiliriz ama gördüğüm kadarıyla top, açık şekilde dışarıdan çevriliyor. bir sebepten ve bu sebebi bilmiyorum, maç kazanmak için, üç puan almak için şampiyonluk yolundaki rakiplerimizden her zaman iki kat daha iyi olmamız gerekiyor. bunun sebebini de sizin takdirinize bırakıyoruz" ifadesini kullandı.

iyi oynamaları ve yarışın içinde kalmaları gerektiğini anlatan bilic, şöyle devam etti:

"sadece bu akşamı ele alalım. rakibin attığı golde top dışarıdan çevriliyor. bu, onlardan o golün iptal edilmesi anlamına gelir. lehimize verilmesi gereken çok açık penaltı var. bu kararlar toplamından lehimize en kötü ihtimalle 3-0'lık sonuç çıkıyor. belki 3-2 de olabilir ama 5-0 da olabilir. bu maç 2-2 de bitebilirdi. servet çetin, kariyeri boyunca onlarca, belki yüzlerce kez yüksek toplarda gol bulmuş bir oyuncu, yine golü bulabilirdi. berabere kaldıktan sonra da medyada 'beşiktaş krizde' veya 'beşiktaş yarış dışında kaldı' diye haberler çıkmaya başlayabilirdi. bu koşullar altında yarışta kalmak oldukça zor ama buradan taraftarlarımıza mesaj vermek istiyorum. biz bu yarışta sonuna kadar kalacağız ve bu yarışı kazanacağız. bu konuda içleri rahat olsun."

bilic, hakeme yaptığı itirazlarla ilgili soruya "bu akşam çok sakindim. sinirlendiğim tek karar, demba ba'nın pozisyonunda kaldırılan ofsayt bayrağıydı. onun haricinde sakindim. oldukça medeni şekilde hakemlerle diyalog kurmaya çalıştım, maçtan sonra da öyleydi" yanıtını verdi.

mersin idmanyurdu teknik direktörü rıza çalımbay da güzel bir maç olduğunu, iki takımın da kazanmak için oynadığını belirterek, "beşiktaş'a karşı ne yapmamız gerekiyorsa, ilk yarı yaptık. dikkat etmemiz gereken şeylerden goller yedik" dedi.

son 5 maçın 4'ünü deplasmanda fenerbahçe, galatasaray, istanbul başakşehir ve beşiktaş ile oynadıklarını hatırlatan çalımbay, "artık sahamıza dönüyoruz. oynadığımız maçlardan ders almamız gerekiyor. transfer yasağı nedeniyle oyuncu takviyesi yapamadık. kafamda birkaç isim vardı. buraya takviye yapabilseydik, maçı kurtaracak oyuncu alabilseydik her şey farklı olacaktı. yapacak bir şey yok, bu kadroyla yolumuza devam edeceğiz. oyuncularıma inanıyor ve güveniyorum, ligi iyi bir yerde bitireceğiz" şeklinde konuştu.  

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;