Türkiye

Avcı ve Küçük’e tahliye

Odatv davasında eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ve Prof. Dr. Yalçın Küçük hakkında tahliye kararı çıktı. Ancak iki isim de başka davalardan tutuklu oldukları için cezaevinden çıkamayacak.

Haberin Öne Çıkanları

Emin Arslan ilk kez katıldı

'Tek sebebi, yazdığım kitap'

'Sahte delil' iddiası

Küçük Ergenekon davasında 22 yıl 4 ay, Avcı ise Devrimci Karargah davasında 15 yıl 3 ay 20 gün hapis cezası almıştı. [AA]

gazeteciler nedim şener, ahmet şık ve soner yalçın’ın da yargılandığı 13 sanıklı odatv davasında tutuklu sanık kalmadı. eski emniyet müdürü hanefi avcı ve prof. dr. yalçın küçük tahliye edildi. fakat küçük ergenekon davası'ndan, avcı ise devrimci karargah davası'ndan tutuklu olduğu için hala cezaevinde.

odatv davası perşembe günü istanbul 16. ağır ceza mahkemesi'nde sürdü. duruşma öncesi gazetecilere özgürlük platformu, adliye önünde “adalet için bekliyoruz” yazılı pankart açtı. 

eski emniyet müdürü emin arslan ise sanık hanefi avcı’nın avukatı olarak ilk kez duruşmaya katıldı.

duruşmada söz alan avcı, bu davada yargılanmasının tek sebebinin yazdığı kitap (haliç'te yaşayan simonlar: dün devlet bugün cemaat) olduğunu iddia etti. avcı ayrıca odatv davasının sahte delillerle yürütüldüğünü öne sürdü.

türkiye'de kimseye kitap yazdığı için örgüt mensubu suçlamasının yapılmadığını belirten eski emniyet müdürü, örgüt mensuplarının ve liderlerinin dahi kitap yazdığını ancak buna suçlama getirilmediğini söyledi.

avcı, "peki kitapta yazdıklarım doğru mu? başta tepki gösterenler bugün kitaba bir daha baksınlar. bugün yazılanların doğrulandığı görülüyor. wikileaks ve stratfor belgeleriyle, 7 şubat darbesi denilen durumun ardından konuşulanlarla yazdıklarım doğrulandı. artık biri çıkıp emniyeti cemaate teslim ettik, öbürü kaç valisi var diyor'' dedi.

'yalçın küçük davası başladı'

prof. dr. yalçın küçük de savunmasında henüz polisin eline geçmeyen notlarının olduğunu söyledi. "odatv davası bitti, yalçın küçük davası başladı" diyen küçük sözlerini şöyle sürdürdü:

"ceza davaları mantık davalarıdır. hangi ülkede bu kadar büyük bir yazar hala yargılanırken bir başkası tarafından yönetilir. heyetinizin mantığı bunu kabul edebilir mi? ben bu adamı (soner yalçın) yönetebilir miyim? benim daha bugün odatv'de yazım çıktı. biz bu ülkenin iki ünlü yazarıyız." 

duruşma sonrası avcı ve küçük hakkında tahliye kararı çıktı. ancak küçük 22 yıl 4 ay, avcı ise 15 yıl 3 ay 20 gün hapis cezaları aldıkları ergenekon ve devrimci karargah davaları nedeniyle hapisten çıkamadı.  

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;