Türkiye

Avcı'ya 15 yıl hapis

Devrimci Karargah davasında 49 yıla kadar hapsi istenen eski emniyet müdürü Hanefi Avcı, 15 yıl dört ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hanefi Avcı mahkemede “Söyleyecek bir şeyim yok. Beraatimi istiyorum" dedi. [AA/arşiv]

üç yıldır süren devrimci karargah davasında karar açıklandı. eski emniyet müdürü hanefi avcı 15 yıl dört ay hapis cezası ve 10 bin lira para cezası aldı.

mahkeme, avcı’yı "yasadışı silahlı devrimci karargah terör örgütü ve mensuplarına yardım etmek" suçundan beş yıl yedi ay 15 gün hapisle cezalandırdı.

avcı ayrıca, "ruhsatsız vahim nitelikte tam otomatik ve yarı otomatik silah bulundurup taşımak" suçundan beş yıl hapis ve 10 bin lira adli para cezası aldı.

avcı’nın yazdığı "haliç'te yaşayan simonlar dün devlet bugün cemaat" isimli kitabında, "terör örgütleri ve bu amaçla yapılan soruşturma ve kovuşturmalarda yargı görevi yapanları etkileme suçunu" işlediğini ifade eden mahkeme, avcı’yı bu suçtan iki yıl altı ay hapisle cezalandırdı.

avcı’nın kitabında "yasadışı silahlı devrimci karargah terör örgütü hakkında yapılan soruşturmanın gizliliğini ihlal suçu"nu işlediğini de belirten mahkeme, avcı’yı iki yıl iki ay 20 gün hapisle cezalandırdı. avcı, toplamda 15 yıl dört ay beş gün hapisle cezalandırılmış oldu. avcı'nın 22 yıl dokuz aydan 49,5 yıla kadar hapsi istenmişti. 

davada örgüt üyeliğinden yargılanan 24 kişi ise beraat etti. 

'devrimci karargah'ın tarihi

türkiye'deki illegal sol örgütlere benzemeyen 'devrimci karargah', uzun yıllar eylem yapmadı ve adını istanbul'daki 1. ordu komutanlığı'na ocak 2009'da düzenlediği havan saldırısıyla duyurdu.

nisan 2009'da, istanbul bostancı'da polisle girdiği çatışmada öldürülen örgüt üyesi orhan yılmazkaya'nın, pkk'nın kandil dağı'ndaki kamplarında askeri eğitim alırken çekilmiş fotoğrafı medyada yer aldı.

avcı'nın 'haliç'te yaşayan simonlar' isimli kitabında soruşturmada gözaltına alınan necdet kılıç'tan 'arkadaşım' şeklinde söz etmesi, örgütle bağlantıları arasında gösterildi.

avcı'nın, darbe girişimi davası ergenekon'da ele geçirilen belgeler üzerine açılan odatv davasında da tutukluluğu bulunuyor.

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;