Türkiye

Babasıyla konuşurken şehit oldu

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde başından vurularak şehit edilen Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya'nın babası, olay esnasında oğluyla telefonda konuştuğunu söyledi.

Konular: PKK, Türkiye

hakkâri'nin şemdinli ilçesindeki cumhuriyet caddesi'nde sivil kıyafetleriyle gittiği banka önünde başından vurularak şehit edilen uzman çavuş ziya sarpkaya'nın babası, olay esnasında oğluyla telefonda konuştuğunu söyledi.

oğlunun kendisini arayarak çarşıya çıktığını haber verdiğini söyleyen baba salim sarpkaya, "oğluma neden çarşıya gittiğini sordum, o da 'dairenin işi vardı, postanede onu hallettik' dedi. bankamatikten para çekip döneceğini söyledi" diye konuştu..

sarpkaya, telefonla konuştukları sırada oğluna birisinin yaklaşarak bir şeyler sorduğunu söyledi: 

"benim duyduğum 'ben astsubayım' dedi. sonra bir silah sesi duydum ve ses kesildi."

genelkurmay açıklaması

genelkurmay'dan yapılan açıklamada, "ziya sarpkaya sivil kıyafetli olarak banka işlemleri için gittiği bir bankanın önünde bölücü terör örgütü mensubu bir terörist tarafından silahla başından vurulmuştur. sarpkaya, hakkâri devlet hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, saat 13.30’da şehit olmuştur" denildi.

il jandarma komutanı jandarma albay türker yılmaz, kaymakam ahmet oğuz aslan ve belediye başkanı kemal kazan, şehidin bolu'nun göynük ilçesinde yaşayan annesi neriman ve babası salim sarpkaya'yı evinde ziyaret ederek başsağlığı diledi.

başından üç el ateşle vurulan 27 yaşındaki sarpkaya, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit oldu. sarpkaya'nın cenazesi çarşamba günü memleketine getirilerek defnedilecek.

şemdinli'de 7 gözaltı

şemdinli'de beşevler ve yayla mahallelerine, çok sayıda asker ve özel harekât polisinin katılımıyla operasyon düzenlendi. skorsky ve kobra tipi helikopterlerin de havadan destek verdiği operasyonda, bazı evlerde arama yapıldı. operasyonda saldırıyla bağlantılı olduğu değerlendirilen 7 kişi gözaltına alındı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;