Irak

Bağdat’ta bombalı saldırılar: 22 ölü

Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlenen iki farklı bombalı saldırıda en az 22 kişi öldü, 70 kişi yaralandı. IŞİD saldırıları üstlendi.

Konular: Irak, Ortadoğu, IŞİD
Patlama sonrası hastaneye kaldırılan yaralıların birçoğunun durumu ağır. [Fotoğraf: Reuters]

bağdat’ta işlek bir cadde ile ordunun kontrol noktasına iki ayrı bomba saldırı düzenlendi. yeni bağdat caddesi’nde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda en az 15 kişi öldü, 50 kişi yaralandı. bağdat’ın kuzeyinde yer alan taji bölgesindeki bir ordu kontrol noktasına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda da en az 7 asker öldü, 20 kişi de yaralandı.

saldırıları işid üstlendi.

irak ordusu 23 mayıs'ta, işid'in ocak 2014'te aldığı felluce’yi geri almak için, şii milisler ve abd öncülüğündeki koalisyonun yardımı ile harekât başlatmıştı. kent, başkent bağdat'a 50 km uzaklıkta.

kaynak: al jazeera ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;