Bahreyn

Bahreyn: İran’ın maslahatgüzarı istenilmeyen kişi

Bahreyn, operasyon düzenlediği ‘terör hücreleri’nin İran’dan destek ve talimat aldığını tespit ettiğini ve bu nedenle İran’ın maslahatgüzarını ‘istenilmeyen kişi' ilan ettiğini açıkladı.

Konular: Bahreyn, İran, Ortadoğu
Bahreyn güvenlik güçleri Çarşamba günü tespit ettiği bir yer altı depoya baskın düzenledi, İran yapımı patlayıcı ele geçirdi. [Fotoğraf: Al Jazeera]

[Fotoğraf: Al Jazeera]

bahreyn enformasyon bakanı isa bin abdürrahman hamadi, ülkesinin güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda baskın yapılan ‘terör hücreleri'nin iran’dan destek ve talimat aldığını tespit ettiklerini söyledi. al jazeera’ye konuşan hamadi, bahreyn’in iran’daki elçisi raşid dosari’yi geri çağırdığını ve başkent manama’daki iran maslahatgüzarı muhammet rıza babai'yi ‘istenilmeyen kişi’ ilan ettiklerini söyledi ve ülkeyi terketmesi için 72 saat süre verdi.

bahreyn güvenlik güçlerinin çarşamba günü bir yer altı depoya baskın düzenlediğini belirten hamadi ele geçirilen patlayıcıların iran yapımı olduğunu söyledi. bahreyn hükümeti, iran maslahatgüzarı ile ilgili alınan kararın gerekçesinde “iran’ın daha önce de tekrarlanan uluslararası kanunları açık ihlali nedeni ile...” ifadesini kullandı.

şii nüfusun yoğunlukta olduğu bahreyn'deki sünni yönetim, iran'ı 2011'de başlayan ayaklanmaya destek vermekle suçluyor ve ülkede 'terörü' desteklediğini öne sürüyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;