Türkiye

Barzani'nin ziyaretine tepkiler

Demokratik Toplum Kongresi: Ziyaret Kürtler arasında tartışma yaratır. HDP: PYD ve BDP de böyle muhatap alınsın. MHP: Bölücü emelleri güçlendirir.

Ahmet Türk Barzani'nin ziyaretinin Kürtler arasında tartışmalara neden olacağını söyledi. (AA)

irak kürdistan özerk bölgesi başkanı mesut barzani’nin başbakan erdoğan’ın davetlisi olarak yapacağı diyarbakır ziyareti tepkilere neden oldu.

diyarbakır’da konuşan demokratik toplum kongresi eş başkanı ahmet türk, “bizim amacımız sayın barzani’yi tartışmak değil, tartışılmasını da istemiyoruz. tabii ki birileri önümüzdeki seçimler için bu şekilde davranmış olabilir, diyarbakır’a davet etmiş olabilir, bu ihtimali de tabii halk tartışıyor” dedi.

“umut ediyoruz çözüm sürecine katkı sunar”

ahmet türk barzani'nin, bdp’li diyarbakır büyükşehir belediyesi'ni ziyaret etmesini beklediklerini söyledi, “sayın barzani’nin bizi veya belediyeyi ziyaret edeceğine dair bir bilgi ulaşmadı. tabii ki sayın barzani’nin bu konuda eğer bir talebi varsa, biz de kürdistan’a, amed’e, diyarbakır’a hoşgeldiniz deriz. tabii ki umut ediyoruz ki bu ziyaretlerin çözüm sürecine katkı sunması, barışçıl bir sürecin gelişmesi için burada bir aktör olarak rolünü oynamasıdır. umut ediyoruz ve inanmak istiyoruz ki çözüm sürecine katkı sunacak bir geliş olur” .

bdp grubunda konuşan hdp eş başkanı ertuğrul kürkçü ise barzani’nin ziyaretini olumlu bulduğunu söyledi ve hükümete seslendi, “sayın barzani'ye tanınan kadirbilirliğin, misafirperverliğin salih müslim'e, bdp eş başkanlarına tanınmasını, onların da bu şekilde muhatap alınmasının süreci kolayca sürdürmek için faydalı olacağını düşünüyorum.”

“bölücü emeller daha da güçlenecek”

mesut barzani’nin başbakan erdoğan’ın daveti üzerine diyarbakır’a yapacağı ziyarete en sert tepki ise mhp genel başkanı devlet bahçeli’den geldi. ziyareti “vahim” olarak niteleyen bahçeli, “başbakan kürdistan şerefine sıra gecesi mi düzenleyecek? bu görüşmenin bölücü emelleri daha da güçlendireceği açıktır.” dedi.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;