Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu

Başbakanlık: Ses kaydı gerçek dışı

Başbakanlık, sosyal medyada yayınlanan Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen telefon konuşmasını yalanladı. "Ses kayıtları, ahlâksızca bir montaj ürünü olup tümüyle gerçek dışıdır" dendi.

Konular: Türkiye
25 Aralık'ın en önemli ismi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'dı. [AA]
başbakanlık açıklaması saat 23.15'te yapıldı. 
"internet aracılığıyla servis edilen ahlâksızca ses kayıtları" başlığıyla yayınlanan açıklama şöyle: 
"başbakanımız sayın recep tayyip erdoğan ile oğlu arasında bir telefon görüşmesi olduğu iddiası eşliğinde, bu akşam internet aracılığıyla servis edilmiş olan ses kayıtları, ahlâksızca bir montaj ürünü olup tümüyle gerçek dışıdır.
türkiye cumhuriyeti başbakanı’nı hedef alan bu kirli tezgâhı kuranlardan hukuk içinde hesap sorulacaktır.
kamuoyuna saygıyla duyurulur."
bu açıklama öncesi, saat 22.52'de mit müsteşarı hakan fidan başbakanlığa gitti. başbakan yardımcısı beşir atalay da saat 23.50'de başbakanlık binasına gitti. erdoğan ise saat 00.30'da başbakanlık binasından ayrıldı. 
akşam saatlerinde sosyal paylaşım sitesi youtube'a başbakan erdoğan ve oğlu bilal erdoğan'a ait olduğu iddia edilen telefon ses kaydı yüklenmişti. söz konusu kayıtta, başbakan erdoğan’ın 17 aralık günü oğlu bilal erdoğan’ı arayarak bazı bakan çocuklarının gözaltına alınıp evlerinde arama yapıldığını söylediği ve evde para varsa bunu  'belirli yerlere çıkarmasını'  istediği iddia ediliyor.
al jazeera doğruluğunu teyit edemediği bu ses kaydını ve ayrıntılı içeriğini yayın ilkeleri gereği yayınlamıyor. 

kaynak: al jazeera 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;