Türkiye

Başkonsolos karantinada

İstanbul’da beş başkonsolosluğa zarf içinde 'sarı toz' gönderildi. AFAD ekipleri Almanya, Kanada, Belçika, ABD ve Fransa başkonsolosluklarında inceleme yaptı. Aralarında Kanada İstanbul Başkonsolosu'nun da bulunduğu 16 kişi karantinaya alındı. Zarftan alınan numunelerin sonuçları Pazartesi günü açıklanacak.

Konular: Türkiye
AFAD yetkilileri ilk incelemeyi, ilk zarfın açıldığı Kanada Başkonsolosluğu'nda yaptı. [Fotoğraf:DHA]

istanbul'da kanada, belçika, almanya, abd ve fransa başkonsolosluklarına zarf içinde sarı renkli toz gönderildi. 

ilk olarak levent'te bir iş merkezinin 16. katında bulunan kanada başkonsolosluğu'na gelen zarfın içindeki sarı renkli toz alarma neden oldu.

başkonsolosluğa giden olay yeri inceleme ekipleri de bomba uzmanları ile sağlık ekiplerine haber verdi. alarma geçen afet ve acil durum yönetimi başkanlığı (afad) ekipleri de başkonsolosluğa gitti. 

afad, kanada'nın istanbul başkonsolosluğu'nda açılan bir zarfla ilgili, "başkonsolosluktan alınan bilgiye göre zarfı açan bir kişi doğrudan, aynı ortamda bulunan altı kişi ise dolaylı olarak maddeye maruz kaldı. istanbul il afad kbrn ekibince alınan numunelerin güvenliği sağlandı ve ankara'da hıfzıssıhha laboratuvarlarında incelenmek üzere sağlık bakanlığı ekiplerine teslim edildi" bilgisini verdi.

hastaneden açıklama

aralarında kanada istanbul başkonsolosu'nun da bulunduğu 16 kişi karantinaya alındı. bu kişiler ulusal medikal kurtarma aracı ve bir ambulansla bakırköy dr. sadi konuk eğitim ve araştırma hastanesi'ne götürüldü.

sağlık bakanlığı'ndan yapılan açıklamada kanada konsolosluğu’ndan 10 kişi (2’si üst düzey yetkili, 8 çalışan), belçika konsolosluğu’ndan 4 kişi ve almanya konsolosluğu'ndan 2 kişi olmak üzere toplam 16 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu, gözlem altında tutuldukları ve şüpheli zarftan alınan numunelerin sonuçlarının pazartesi günü açıklanacağı belirtildi.

afad inceleme yaptı

afad ekipleri de, zarf içinde sarı toz gönderilen kanada, almanya, belçika, abd ve fransa başkonsolosluklarında inceleme yaptı.

işid hafta içinde kanada parlamentosu'na silahlı saldırı düzenlemiş ve bir askeri öldürmüştü.

başta şarbon olmak üzere öldürücü kimyasal ya da biyolojik maddeler benzer yöntemlerle daha önce kullanıldı.

abd’ye 11 eylül’de yapılan saldırılarla eşzamanlı olarak devlet kurumlarına şarbon içeren mektuplar gönderilmişti. avrupa ve uzakdoğu’da da bu yöntemle saldırılar gerçekleştirildi.

kaynak: dha, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;