Aziz Yıldırım

Başsavcılık, Yıldırım kararına itiraz etmeyecek

Yargıtay’ın şike kararına Yargıtay Başsavcılığının itiraz etmesi için başvuruda bulunan Aziz Yıldırım’ın talebi yerinde görülmedi. Yargıtay Başsavcılığı Yargıtay’la aynı görüşte olduğu için karara itiraz etmeyecek.

Konular: Türkiye

Haberin Öne Çıkanları

Yargıtay'ın Aziz Yıldırım kararı

Şike dosyası

Aziz Yıldırım, Şubat 1998'den bu yana Fenerbahçe'ye başkanlık yapıyor. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

"şike, teşvik ve rüşvet vermek, örgüt kurmak" suçlarından 6 yıl 3 ay hapis cezası yargıtay tarafından onanan fenerbahçe başkanı aziz yıldırım’ın kararına yargıtay başsavcılığı itiraz etmeme kararı aldı.

yıldırım başsavcılığın dosyayı yeniden incelemesini istemişti. başsavcılık, yargıtay'ın kararıyla aynı görüşte olduğu için dosyaya itiraz etmeme kararı aldı.  

yargıtay başsavcılığı kaynakları dosyanın istanbul 16. ağır ceza mahkemesi’ne gönderileceğini, yeni bir başvuru olması halinde ise dosyanın tekrar incelenebileceği belirtti.

infaz hakimliği yakalama kararı çıkaracak

istanbul 16. ağır ceza mahkemesi, yargıtay'ın da onadığı şike kararını infaz hakimliği'ne gönderecek. infaz hakimliği yakalama kararı çıkartarak yıldırım'ı cezaevine gönderecek.

yeniden yargılanma talebi

yıldırım istanbul 16. ağır ceza mahkemesi’ne başvurarak yeniden yargılanma talebinde de bulunmuştu. yıldırım’ın başvurusu da yargıtay başsavcılığı’ndaki dosyaya eklendi. yeniden yargılanmayla ilgili kararı istanbul 16.ağır ceza mahkemesi verebilir. 

2 yıl 2 ay yatacak

yargıtay şike davasında fenerbahçe başkanı aziz yıldırım hakkında, "şike, teşvik ve rüşvet vermek, örgüt kurmak" suçlarından verilen toplam 6 yıl 3 ay hapis cezasını onamıştı. cezaevi yolu görünen yıldırım, denetimle serbestlik kapsamındaki cezası düşüldükten sonra 2 yıl 2 ay daha hapis yatacak.

1 milyon 312 bin 500 tl'lik para cezası da ödeyecek yıldırım için anayasa mahkemesi'ne bireysel başvuru haricinde hukuki yol kalmadı. yeniden yargılama düzenlemesi olursa yıldırım, bu haktan da yararlanabilir.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;