Türkiye

Batan tekneye tutunarak hayatta kaldı

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Yunanistan'a ulaşmaya çalışan 34 mülteci taşıyan tekne, 8 Şubat'ta Edremit açıklarında batmış, 27 kişi hayatını kaybetmişti. Türk Sahil güvenlik ekipleri, alabora olan teknenin ucuna tutunarak hayatta kalmayı başaran bir mültecinin kurtarılma görüntülerini yayınladı.

ege denizi'nde yaşanan son mülteci faciasında, 8 şubat'ta edremit'ten yunanistan'a doğru yola çıkan tekne batmış, 27 kişi boğularak hayatını kaybetmişti.

teknedeki 34 mülteciden üçü ege'de kaybolmuş, sadece dört kişi kurtarılabilmişti. türk sahil güvenlik ekipleri, alabora olan teknenin ucuna tutunarak hayatta kalmaya çalışan 20 yaşındaki suriyeli pelan hüseyin'in kurtarılma görüntülerini yayınladı.

sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarılan hüseyin, "beni oradan asker kurtardı. o anlarda kurtulduğuma inanamıyordum. artık öleceğime inanmıştım" dedi:

''sadece 4 kişi kurtulduk. sabah 3’ten öğlen 12’ye kadar orada bekledim. annem ve babam irak’ta yaşıyor. ben bir arkadaşım ile yola çıkmıştım. o da öldü. buradan almanya'ya gidecektik. diğer ölenleri tanımıyordum.''

kaynak: al jazeera, dha, aa 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;