İsrail - Filistin sorunu

Batı Şeria'da Yerleşimciler cami kundakladı

İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da yerleşimciler Beyt Lahim kentinde bir camiyi kundakladı. Yerleşimciler yaktıkları caminin duvarlarında Arap ve Müslümanlar karşıtı ırkçı yazılar da yazdı.

Hamdan, caminin bir bölümünün yandığını, bölge sakinlerinin haber vermesi neticesinde halk tarafından söndürüldüğünü belirtti. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

beyt lahim kenti güneyindeki ceba köy meclisi başkanı numan hamdan, anadolu ajansı'na yaptığı açıklamada, "bir grup yahudi yerleşimci, gece köye baskın düzenledi, huda camisi'ni ateşe verdiler" dedi.

caminin bir bölümünün yandığını, bölge sakinlerinin haber vermesi neticesinde halk tarafından söndürüldüğünü belirten hamdan, yerleşimcilerin cami duvarına arap ve müslüman karşıtı ırkçı yazılar yazdığını ifade etti.

öte yandan israil polis sözcüsü luba samri, sabah saatlerinde polisin ceba'da ırkçı eylemler yapıldığı şeklinde ihbar alındığını, köydeki caminin kundaklandığı ve duvarına ibranice yazılar yazıldığını belirtti.

samri, ordu ve polis güçlerinin olay yerine intikal ederek soruşturma açmak üzere hazırlandığını kaydetti. 

israil yönetiminin işgal politikası çerçevesinde, dünyanın farklı ülkelerinden getirilerek batı şeria ve doğu kudüs'e yerleştirilen yahudi yerleşimcilerin saldırıları bölgede gerginliğe neden oluyor.

israil istatistik bürosu'nun verilerine göre batı şeria'da 400 bin, doğu kudüs'te ise 200 bin yahudi yerleşimci bulunuyor. filistin yönetimi ise bu sayının açıklananın çok daha üzerinde olduğunu belirtiyor.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;