Gezi Parkı eylemleri

'Ben o acıları yaşadım'

Gezi Parkı eylemleri sırasında İstanbul Kabataş'ta bir grubun saldırısına uğradığını iddia eden Zehra Develioğlu, o anın görüntülerinin yayınlanmasının ardından ilk kez konuştu. Görüntülerde fiziki bir saldırının yer almaması üzerine 'Ben o acıları yaşadım ve yaşadığım bu acıların büyüklüğü bana yeter' açıklamasını yaptı.

Haberin Öne Çıkanları

Kabataş'ta saldırı iddiası

Zehra Develi Konuştu

'O acıları yaşadım' dedi

Develioğlu'nun Kabataş'taki görüntüleri Kanal D'de yayınlandı
Develioğlu'nun Kabataş'taki görüntüleri Kanal D'de yayınlandı

gezi parkı olayları sırasında istanbul kabataş'ta bebeğiyle saldırıya uğradığı iddiası sonrası adli tıp kurumu'ndan aldığı raporla savcılığa suç duyurusunda bulunan zehradevelioğlu, kanal d’de yayınlanan görüntü sonrası duygularını anlattı.

develioğlu, "benim yaşadığım acının büyüklüğü ve altında ezildiğim o yük yetmezmiş gibi bir de insanlara kendimi inandırmak zorunda bırakıldım. çok ağır bir yük, çok büyük bir acı" dedi.

kendisi hakkında bir karalama kampanyası başlatıldığını savunan develioğlu, "süreç medyada öyle bir hale ulaştı ki, sanki böyle bir olay yaşanmamış, bir kadın darp edilmemiş, bir çocuk bundan zarar görmemiş" dedi.

develioğlu, saldırının detaylarını anlatmanın ve her anlatmada olayı tekrar yaşamanın kendisine çok acı verdiğini belirterek, "benim yaşadığım acının büyüklüğü ve altında ezildiğim o yük yetmezmiş gibi bir de insanlara kendimi inandırmak zorunda bırakıldım. çok ağır bir yük, çok büyük bir acı. tarif edilemez bir acı. temennim bunu bana yaşatan insanların, hak ettikleri cezaya çarptırılmaları ve benim çektiğim acıyla kıyaslanamaz ama onların da bunun bedelini ödemeleri" diye konuştu.

‘bana zaten inanmak istemeyen, inanmayacaktır’

‘ben o acıları yaşadım ve yaşadığım bu acıların büyüklüğü bana yeter. bunu kimseye ispat etmek durumunda değilim. bana zaten inanmak istemeyen inanmayacaktır. o görüntüleri ilahi bir kamera olup tepeden kaydetse bile inanmayacaklardır’ dedi.
faillerin tespiti ve hak ettikleri cezayı alabilmeleri için cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu ve davanın soruşturma aşamasında olduğunu kaydeden develioğlu, adli tıp raporuna göre, kendisinin ve bebeği zeynep develioğlu'nun vücudunda yaralanma ve morarmaların oluştuğunun tespit edildiğini hatırlattı.

ne olmuştu ?

gezi parkı olayları sırasında yaşandığı iddia edilen bir olay kanal d’de perşembe akşamı yayınlanan bazı görüntülerle bir kez daha türkiye’nin gündemine geldi.
geçen yıl haziran ayında, istanbul kabataş vapur iskelesi’nin karşı kaldırımında bebeğiyle bekleyen başörtülü bir kadına gezi eylemine giden bir grubun sözlü ve fiziki tacizi olduğu, kadının darp edildiği iddia edilmişti.
iskelede beklerken saldırıya uğradığını söyleyen zehra develioğlu’nun bu iddiası o günlerde çok tartışılmış, başbakan erdoğan da  pek çok konuşmasında bu duruma sert ifadelerle tepki göstermişti.
zehra develioğlu, olayla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, birkaç gün sonra da bazı gazetecilere iddiasıyla ilgili ayrıntıları anlatmıştı.
kanal d televizyonu 13 şubat günü, 1 haziran 2013'te saat 19.42’de çekilmiş olduğu belirtilen görüntüler yayınladı. 'kabataş’ta aslında ne olmuş' başlığıyla verilen görüntüler zehra develioğlu’nun anlatımlarını doğrulamıyor.

görüntülerde bir kadın bebek arabasıyla iskeleden çıkıp karşı kaldırıma geçip beklemeye başlıyor. o sırada birkaç grup önünden geçiyor. görüntülerde herhangi bir kargaşaya ve gerginliğe dair bir işaret yok. yaklaşık 10 dakika sonra eşi olduğu tahmin edilen bir erkek geliyor ve çift birlikte yeniden iskele tarafına geçip kameranın görüş açısından çıkıyorlar.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;